Verlenging regeling zelfstandig ondernemers

11 juni

Maakt u op dit moment gebruik van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers en heeft u tot en met mei een Tozo-uitkering ontvangen? Dan kunt u mogelijk langer gebruikmaken van de aanvullende Tozo-uitkering voor levensonderhoud. De regeling krijgt een verlenging van 4 maanden, van 1 juni tot en met 30 september 2020.

Toetsenbord en geld onder computermuis

Waarom een verlenging?

Misschien zijn de gevolgen van de coronacrisis voor u na drie maanden nog niet voorbij. Omdat u nog niet voldoende opdrachten of bestellingen krijgt, uw beroep nog niet weer op een normale manier kunt uitoefenen of u nog niet voldoende inkomsten heeft om alle maandelijkse kosten weer te kunnen betalen. Dan kunt u mogelijk langer gebruikmaken van de aanvullende Tozo-uitkering voor levensonderhoud. Deze regeling loopt van 1 juni tot en met 30 september 2020 en wordt ook wel Tozo 2 genoemd.

Wanneer en waar kan ik Tozo 2 aanvragen?

U kunt met terugwerkende kracht aanvragen vanaf 1 juni. Heeft u nog geen Tozo-uitkering? Dan kunt u na 1 juni Tozo 2 aanvragen bij de gemeente waar u woont. Heeft u al wel een Tozo-uitkering? Dan kunt u een verkorte aanvraag indienen zodra uw woongemeente de aanvraagprocedure gereed heeft.

Hoe kunt u de verlenging aanvragen?

U krijgt de verlenging van de uitkering niet vanzelf. Dit komt omdat de voorwaarden iets zijn veranderd en omdat uw eigen situatie nu ook anders kan zijn. Daarom gaat de gemeente opnieuw bekijken of u recht heeft op de Tozo-uitkering. Maar u hoeft niet al uw gegevens opnieuw in te vullen, u kunt de verlenging aanvragen door middel van het sturen uw verzoek via e-mail aan inkomen@stadskanaal.nl

Wilt u meer weten?

Bezoek voor aanvullende informatie en voorwaarden de website van de Rijksoverheid.