Verkeersquiz en ‘Pimp je Fiets’ wedstrijd

4 september

Voor de afronding van het veilige en fietsvriendelijke verkeersplan in het centrum van Stadskanaal staan bij de officiële opening op donderdag 8 oktober een verkeersquiz en ‘Pimp je Fiets’ wedstrijd op het programma. U kunt ook meedoen met de wedstrijd door uw fiets te pimpen. Het thema van de wedstrijd is ‘duurzaam en gezond’. Voor de winnaar stellen ondernemers uit Onstwedde, Alteveer, Mussel, Musselkanaal en Stadskanaal een ‘Op de Fiets’ pakket beschikbaar. Als u wint krijgt u ook een uitnodiging om donderdag 8 oktober uw gepimpte fiets te laten zien en om de prijs in ontvangst te nemen. Hou onze website en socials in de gaten voor meer informatie over hoe u mee kunt doen en de spelregels.

Verkeerslicht. De lamp geeft een groene fiets weer.

Voor het officiële gedeelte in theater Geert Teis is gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk gastspreker.Zij gaat tijdens de middag samen met wethouder Goziena Brongers een educatieve verkeersquiz spelen. Hierin staan ook vragen over de fietsveilige route.Dit gaan ze doen onder leiding van Marcel Nieuwenweg die de middag presenteert op 8 oktober.

Het definitieve programma wordt nog bekend gemaakt.

 

Verkeersplan

Het vernieuwde verkeersplan is in juli 2020 helemaal afgerond. Het is veilig en toegankelijk voor alle verkeersgebruikers, maar het is vooral fietsvriendelijk ingericht. Fietsers hebben voorrang op de nieuwe rotondes en kruisingen. Ook loopt er een fietsstraat door het hele centrum waar auto’s alleen ‘te gast’ zijn en ook maar in één richting mogen rijden. Daarmee is duurzaamheid een belangrijk thema in het nieuwe verkeersplan. Meer fietsers: beter voor het milieu en goed voor de gezondheid.