Vanaf oktober nog drie vaccinatielocaties in de provincie

2 augustus

Vanaf oktober vaccineert GGD Groningen nog op drie locaties in de provincie: Veendam, Zuidhorn en Groningen. Dit betekent dat er zes locaties sluiten, waaronder de vaccinatielocatie in Stadskanaal. In het afgelopen halfjaar zijn hier inmiddels ruim 550.000 prikken tegen corona gezet. Inmiddels hebben het grootste deel van de Groningers één of meer vaccinaties gehad. Daardoor zijn er minder locaties nodig.

Vaccinatiecampagne

In juni zette GGD Groningen dagelijks 7.000 vaccinaties. Nu veel mensen hun vaccinatie(s) hebben gehad zetten de medewerkers van GGD Groningen nog 3.000 – 4.000 prikken per dag. De komende weken zal dit verder afnemen. Inmiddels heeft ruim twee derde van de Groningers zich laten vaccineren. De verwachting is dat GGD Groningen vanaf oktober nog ongeveer 500 vaccinaties per dag zet.

Vanaf september zal GGD Groningen ook inzetten op lokaal maatwerk voor buurten of doelgroepen waar minder mensen gevaccineerd zijn. Dat zal gebeuren met mobiele teams of in de vorm van verplaatsbare priklocaties.

Drie locaties in de provincie

De locatie Kardinge in Groningen sluit eind augustus, omdat men daar weer een ijsvloer gaat leggen. De vaccinatielocaties in Stadskanaal, Warffum, Scheemda, Hoogezand en Appingedam sluiten op 1 oktober de deuren. In de weken daarvoor zal al een afbouw van priklijnen plaatsvinden. De locaties in Veendam en Zuidhorn blijven voorlopig open, net als MartiniPlaza in Groningen.

Waarom vaccineren?

Vaccineren tegen corona zorgt ervoor dat minder mensen corona krijgen of minder ziek worden. Dat is belangrijk voor degene die zich laat vaccineren, maar ook voor familie, vrienden en collega’s. Minder besmettingen zorgen ervoor dat er weer steeds meer mogelijk is.