Vaccinatielocatie Fox vanaf maandag open

20 mei

Komende maandag wordt in discotheek Fox de 8e vaccinatielocatie in de provincie Groningen geopend. Met de opening op 24 mei is het nu voor bijna alle inwoners van de provincie Groningen mogelijk om dicht bij huis een vaccinatie tegen het coronavirus te krijgen.

In Fox zijn 5 prikkamers ingericht voor de vaccinaties. De locatie heeft voldoende parkeergelegenheid en er zijn verkeersregelaars aanwezig.

Tempo

De aankomende weken schaalt GGD Groningen flink op, van ongeveer 4.000 prikken per dag naar 8.000 tot 10.000 prikken per dag in juni. Vanaf volgende week wordt er, naast het BioNTech/Pfizer vaccin, ook gebruik gemaakt van het Moderna vaccin en naar verwachting vanaf 1 juni ook met het Janssen vaccin op de vaccinatielocaties. Op dit moment heeft GGD Groningen 25% van de Groningers een eerste prik gegeven. Aankomend weekend wordt de 200.000e prik gezet.
 

Besmettingen nemen af

Terwijl het aantal vaccinaties toeneemt, neemt het aantal besmettingen in onze provincie en in Stadskanaal afgelopen maand steeds verder af. Afgelopen week waren er in de provincie 751 en in Stadskanaal 23 nieuwe besmettingen. Eind april waren dat er nog respectievelijk 1203 en 88.

 

Afspraak maken

Mensen die een uitnodigingsbrief van het RIVM hebben gehad kunnen een afspraak maken voor hun vaccinatie in Fox of een andere locatie. Zij kunnen dit doen via het telefoonnummer in de brief of  via www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Dit geldt niet voor mensen geboren in 1956-1960. Zij worden gevaccineerd door de huisarts.