Succesvolle pilot ‘Commerciële Werkplaats Techniek’

14 november

Vanaf 1 april 2017 tot 1 augustus 2019 zijn in totaal 23 inwoners van de gemeente Stadskanaal via de pilot ‘Commerciële Werkplaats Techniek’ (CWT) aan de slag gegaan in een baan in de techniek. De CWT krijgt vanwege deze succesvolle pilot een plek in de reguliere dienstverlening van het Trainings- en Diagnose Centrum (TDC) van de gemeente Stadskanaal. Wethouder Johan Hamster: “Door de prima resultaten van deze pilot wordt de Commerciële Werkplaats Techniek een vast onderdeel van ons TDC. Ik ben dan ook trots op de samenwerking binnen deze pilot en wil mijn felicitaties uitspreken aan de 23 bijstandsgerechtigden die in dit traject een baan in de techniek hebben gevonden!”

Resultaten pilot

Doelstelling van de pilot was om tijdens deze periode 19 bijstandsgerechtigden te laten uitstromen naar een reguliere baan in de techniek. De kosten van deze pilot zijn € 116.000,--. Uiteindelijk heeft het de gemeente ruim € 200.000 opgeleverd  doordat 23 inwoners met het vinden van een baan in de techniek geen aanspraak meer maken op een uitkering.  Mede door het succes van de pilot is besloten is om de Commerciële Werkplaats Techniek op te nemen in de reguliere dienstverlening van het TDC-Stadskanaal. Hierover zijn al nadere afspraken gemaakt met de GAP-Academy en Wedeka Bedrijven.

 

Over de pilot

De Commerciële Werkplaats Techniek is een samenwerking tussen de GAP-Academy (Dok-4), Wedeka Bedrijven en de gemeente Stadskanaal (TDC). Doel van de pilot is om inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt van de gemeente via een door de GAP-Academy ontwikkelde methode te begeleiden naar een reguliere baan in de techniek. De methode van de GAP-Academy bestaat uit vier onderdelen te weten: Techniektest/ Testjeberoep, Praktijkassessment, Voorschakeltraject en Uitstroom naar een reguliere baan. De samenwerkingsovereenkomst tussen de partijen liep van 1 april 2017 tot 1 augustus 2019.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/succesvolle-pilot-commerciele-werkplaats-techniek-443.html