Schone straten in Alteveer

15 november

Vrijdagochtend gingen basisschoolleerlingen van CBS de Höchte in samenwerking met Dorpsbelang Tange-Alteveer op pad om zwerfafval te verzamelen. Ongeveer 70 kinderen liepen onder begeleiding door de straten van Alteveer. Daarmee is veel afval opgehaald en zijn de straten in Alteveer weer schoon. Een mooie actie!

Kinderen zoeken zwerfafval in Alteveer

Routes

In de ochtend startten de verschillende groepen. Elke groep bestond uit 4 tot 6 kinderen en een begeleider. Ook vrijwilligers van Dorpsbelang Tange-Alteveer hielpen mee. De gemeente verzorgde de prikstokken, gele veiligheidshesjes, afvalzakken en bijbehorende ringen. Elke groep had een eigen route. Er werd afval geraapt in het bos achter de school, rondom de Drijscheer en aan de straten Beumeesweg en Streekje. Ook gingen er een aantal groepen naar de Beukenlaan, Berkenstraat, Iepenlaan en Meidoornlaan.

Traktatie

Aan het einde van de ochtend verzamelden alle leerlingen zich weer bij de school en werden de opbrengsten gedeeld. Ieder kind kreeg een bon van snackbar ’t Stoepje om iets lekkers te halen.

Financiële vergoeding

Is een zwerfafval actie ook iets voor uw wijk of dorp? De gemeente biedt een financiële vergoeding van maximaal 500 euro voor een opruimactie zwerfafval. Bekijk de voorwaarden op onze website.