Reacties benoeming burgemeester

19 juni

Vanaf woensdag 1 juli 2020 start Yvonne van Mastrigt als waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Het college van Stadskanaal is verheugd over haar benoeming, die donderdagavond 18 juni is gedaan door de commissaris van de koning René Paas. Locoburgemeester Johan Hamster: “We heten Yvonne van harte welkom in Stadskanaal. Zij is een ervaren bestuurder die bekend is in het Groningse, met de regio en met de thema’s. De gemeente staat voor de nodige uitdagingen de komende tijd en we zien uit naar een goede samenwerking.”

Portretfoto mevrouw Yvonne van Mastrigt

Yvonne van Mastrigt over haar komst naar Stadskanaal: “Ik ben blij met mijn benoeming als waarnemer. Dit geeft Stadskanaal de komende maanden rust en ruimte om uit te kijken naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Als gedeputeerde ben ik eerder betrokken geweest bij thema’s in deze regio. Ik kijk uit naar een mooie samenwerking en hernieuwde kennismaking met Stadskanaal.”

Reactie fractievoorzitters

De fractievoorzitters zijn verheugd over de benoeming van mevrouw van Mastrigt. Het is goed dat het college juist nu wordt versterkt met een ervaren bestuurder.”