Ontdek de wereld in Stadskanaal

15 november

Woensdag 20 november organiseert de eigenaar van het nieuwe Wereldrestaurant ‘Goud’ in het Stadshart van Stadskanaal de officiële opening van zijn zaak. Wethouder Goedhart Borgesius is namens de gemeente aanwezig samen met de uitgenodigde ondernemers en buren om de verschillende smaken uit de wereld te ontdekken. Vanaf donderdag 21 november is ‘Goud’ open voor iedereen. Eigenaar, de heer Hu: “Kom langs en ontdek de wereld van Goud in Stadskanaal!”

 

 

Wethouder Borgesius is enthousiast over de komst van het Wereldrestaurant naar Stadskanaal: “Het Wereldrestaurant is een nieuwe trekker voor Stadskanaal en omgeving. Het zorgt voor de invulling van circa 2.000 vierkante meters in het hart van het centrum en is een mooie aanvulling op de bestaande winkels en horeca.”

Aanwinst voor het centrum

Het centrum van Stadskanaal kent nog geen wereldrestaurant. De opening van ‘Goud’ is een aanwinst voor het centrum. De eigenaar wil graag in samenwerking met de andere ondernemers ervoor zorgen dat naast de inwoners van Stadskanaal ook inwoners van alle gemeenten in Oost-Groningen en aanliggende dorpen in Drenthe naar het centrum komen. Een totaalconcept van winkelen, lekker eten en een avond uit bij de bioscoop of het theater. Desgewenst gecombineerd met een overnachting. “Stadskanaal heeft het dan echt allemaal,” aldus dhr. Hu.

Over Centrumvernieuwing

In het project Centrumvernieuwing Stadskanaal werkt de gemeente samen met de aannemer, de landschapsarchitect, ondernemers en bewoners aan het aantrekkelijker maken van het centrum. Dit gebeurt door herinrichting van diverse pleinen, wegen en looproutes. Ook wordt gewerkt aan de verbetering van de uitstraling en profilering van de winkels als collectief. Eveneens wordt het totale winkeloppervlakte verkleind om tot een compact kernwinkelgebied te komen. Het project wordt in drie deelfasen uitgevoerd om  te voorkomen dat het gehele centrum in één keer “op de kop” staat. Zo blijft het centrum altijd goed en veilig bereikbaar. Samen maken we werk van het centrum!

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/ontdek-de-wereld-in-stadskanaal-446.html