Landelijk record E-waste Race verbroken

10 oktober

Door de inzet van negen basisscholen uit de gemeente heeft Stadskanaal afgelopen maand meer dan 27.000 elektrische apparaten ingezameld. Daarmee hebben ze het record verbroken. Ze deden mee aan de e-waste race. De E-waste Race is een wedstrijd tussen scholen in een gemeente om zoveel mogelijk elektronisch afval bij mensen uit de buurt op te halen. De scholen uit Stadskanaal hebben de meeste apparaten ingezameld tijdens een E-waste Race ooit!

Wethouder Goedhart Borgesius: “Ik ben erg trots op deze fantastische prestatie van de deelnemende basisscholen! Het laat zien dat ook de kinderen in onze gemeente duurzaamheid belangrijk vinden. Voor hun inzet wil ik ze allemaal hartelijk danken: in mijn ogen zijn jullie allemaal winnaars!’

E-waste race

E-waste is elektronisch afval, bijvoorbeeld oude telefoons, kapotte elektrische tandenborstels of defecte dvd-spelers. Buurtbewoners konden hun rondslingerend elektronisch afval de afgelopen 4 weken aanmelden op een website. De scholieren maakten vervolgens een afspraak om de e-waste thuis op te halen. De scholen scoorden hiermee punten, die op de website werden bijgehouden.

 

Recycling van E-waste

De afgedankte elektronische apparaten worden bij Virol in Scheemda gesorteerd en verwerkt. De apparaten bevatten veel grondstoffen. Een aantal hiervan zijn zelfs schaars. Door het recyclen van deze apparaten kunnen deze grondstoffen weer ingezet worden voor een nieuw product.

 

Afval scheiden? Goed bezig!

De E-waste Race is onderdeel van de campagne Afval scheiden? Goed bezig. Het doel van deze campagne is om aan het eind van 2020 75% van het huishoudelijk afval te scheiden, en maximaal 100 kilo restafval per persoon te produceren. Door afval te scheiden kan het beter gerecycled worden. Door dit te steunen werkt Stadskanaal duurzaam. 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/landelijk-record-e-waste-race-verbroken-395.html