Nieuwe expositie in gemeentehuis door Richard Lamain

8 januari

Richard is geboren op 5 januari 1974 en opgegroeid in Stadskanaal. Daar woont hij samen met zijn vrouw en twee kinderen. Richard maakt vooral opart (optical art) en grafisch werk. Dat heeft hij zichzelf aangeleerd door te proberen en durven te doen. Hij heeft een opleiding gevolgd voor restaurant-kok maar is na een aantal jaren horeca en allerlei omzwervingen uiteindelijk terecht gekomen op het Willem Lodewijk gymnasium in Groningen. Daar werkt hij 16 jaar.

Twintig jaar terug heeft hij een schildercursus gevolgd bij Henk van Klinken en de daarop volgende jaren veel getekend en geschilderd (aquarel). Daarna is alles op een laag pitje komen te staan maar is hij, mede door toedoen van een vriend, in 2017, weer begonnen. Zonder enige opleiding of achtergrond in de kunstwereld is hij zelf op onderzoek uitgegaan en heeft hij zichzelf alles aangeleerd. Door te proberen en durven te doen is hij zover gekomen.

De vrije uren die hij heeft probeert hij te besteden aan het maken van kunst waar hij zelf gelukkig van wordt. Soms puur op gevoel maar ook vaak heel berekenend. De geometrie, lijnen, vlakken en het optische, strak uitgevoerd met gebruik van hooguit een paar kleuren maar vaak en vooral zwart-wit is iets waar hij veel voldoening uithaalt.

Artiesten als Victor Vasarely, Bridget Riley, M.C. Escher, Frank Stella en Elsworth Kelly zijn een bron van inspiratie.

Met behulp van hout, tape en acrylverf maakt hij vooral schilderijen met sterke licht-donker contrasten en probeert hiermee mensen als het ware voor de gek te houden. Het zijn de hersenen die voor de gek worden gehouden en die van 1 en 2 dimensionale werken 3 dimensionale werken maakt, composities die tijdens het kijken lijken te gaan bewegen.

Kom langs en geniet van zijn werk!

 

 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/nieuwe-expositie-in-gemeentehuis-door-richard-lamain-150.html