Expostie Renate Heutinck in het gemeentehuis

8 april

Vanaf vandaag is haar project 'Take a seat' te zien in het gemeentehuis. De bezoekers wil ze kennis laten maken met ‘Take a Seat’ door hen te prikkelen om verder te kijken dan alleen de afbeelding. Het project heeft een overeenkomst met de publiekshal van het gemeentehuis. Elke zitplaats heeft een ander verhaal.

 

Ontstaan van ‘Take a seat’

Door veel te fotograferen in oude, leegstaande gebouwen is geleidelijk aan haar project ‘Take a Seat’ ontstaan. In vrijwel elk gebouw waar ze is geweest, is een stoel, bank of kruk achtergebleven. Enerzijds benadrukt die ene stoel de leegte en verlatenheid van de mens, anderzijds lijkt de stoel te willen zeggen: ‘Welkom, neem plaats'.

Schoonheid van verval

Als fotograaf richt Renate zich op portretfotografie en Urban Exploring. Het mooie van Urban Exploring vindt ze de schoonheid van het verval; haar foto’s hebben een rauw randje en zijn soms een beetje obscuur. Haar voorkeur gaat uit naar zwart-witfotografie, omdat het rauwe dan beter tot uiting komt. De ene keer voorzien van hoge contrasten en soms zijn de foto’s grofkorrelig.

In haar werk wil ze altijd een bepaalde sfeer creëren. Daarvoor dient de kijker af en toe uit de werkelijkheid te stappen en zijn of haar fantasie te gebruiken. De kijker prikkelen om verder te kijken is wat ze wil bereiken. Hoewel haar foto’s niet verhalend zijn, hebben sommigen wel een mooie anekdote. Nieuwsgierig geworden? Kom dan kijken!

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/expostie-renate-heutinck-in-het-gemeentehuis-267.html