Distributie van jodiumtabletten

8 mei

Onze gemeente ligt binnen een straal van 100 kilometer van de kerncentrale Lingen in Duitsland.

Omdat we binnen de straal van 100 kilometer vallen heeft het ministerie van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in september 2017 doosjes met jodiumtabletten verstuurd naar inwoners van de gemeente Stadskanaal tussen 0 en 18 jaar. Zwangere vrouwen worden via de verloskundigen voorzien van jodiumtabletten en voorgelicht over het gebruik.

Niet alle inwoners in de gemeente Stadskanaal  – tussen de 0 en 18 jaar - blijken de jodiumtabletten ontvangen te hebben. Wij vinden het belangrijk dat ook deze jongeren alsnog de mogelijkheid krijgen de pillen te ontvangen.

 

Waarom jodiumtabletten belangrijk zijn

De jodiumtabletten worden verstrekt zonder dat er sprake is van een acute dreiging van een kernongeval of lozing van radioactief jodium. Bij een acute dreiging daarvan is het preventief slikken van jodium(tabletten) belangrijk om de opslag van radioactief jodium in de schildklier zoveel mogelijk te voorkomen. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het ministerie van VWS: www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl.

 

Hoe komt u alsnog in aanmerking voor jodiumtabletten

Als u geen jodiumtabletten hebt gehad en deze toch graag wilt ontvangen, kunt u dit melden tot 20 mei bij de gemeente via 0599-631631 of gemeente@stadskanaal.nl. Geef naam, adres, postcode en woonplaats en het aantal personen door dat hoort tot de doelgroep.

Wij geven uw gegevens (eenmalig) door aan het ministerie van VWS. Het ministerie van VWS stuurt u vervolgens een brief met een informatiebrochure. Met deze brief kunt u een doosje jodiumtabletten halen bij de apotheek die wordt vermeld in de brief.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/distributie-van-jodiumtabletten-281.html