De zomer staat voor de deur!

3 juni

De zomer staat voor de deur. Een periode waarin u meer afval heeft die u in de Groente, Fruit- en Tuin (Gft) container gooit. In de zomer zijn er vaak hogere temperaturen waardoor u vanuit de GFT-container stankoverlast kunt ervaren. Om dit te voorkomen halen we uw groene container vaker leeg in de zomermaanden. In juni, juli en augustus komen we uw Gft-afval drie keer per maand ophalen in plaats van twee keer per maand.

Een tip van uw afvaladviseur John Walters: “Om stankoverlast te voorkomen kunt u ook een tak van een hedera in uw container doen.

Wijziging inzamel dag Tweede Pinksterdag
Maandag 10 juni is het Tweede Pinksterdag. Dan komen we uw afval niet ophalen. Is uw vaste inzamel dag een maandag? Zet dan alvast de inhaaldag voor Tweede Pinksterdag in uw agenda. We halen op zaterdag 15 juni uw groene container en uw Plastic- en Metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD)-afval bij u op. Zet u uw afval voor 7.30 uur aan de weg? Dan halen wij uw afval deze zaterdag op in plaats van maandag 10 juni.

Afvalbrengstation
Net als het gemeentehuis is ook het afvalbrengstation gesloten op maandag 10 juni  (Tweede Pinksterdag). Dinsdag 11 juni staan we weer voor u klaar! De laatste tijd komt het vaker voor dat er lange wachttijden zijn  bij het afvalbrengstation. Wilt u deze wachttijden voorkomen? Sorteer dan van tevoren uw afval. U kunt dan gemakkelijker en sneller uw afval bij het brengstation aanbieden: hout bij hout, grof vuil bij grof vuil en groen afval apart.

Een tweede leven voor uw kleding
Als de zomer voor de deur staat is het vaak tijd om uw kledingkast eens kritisch te bekijken en sommige kleding weg te gooien. Het gebeurt nog vaak dat kleding bij het restafval wordt gegooid. Maar hiermee gaat uw bruikbare textiel verloren. Bovendien wordt restafval verbrand en is daarmee belastend voor het milieu. Door uw textiel gescheiden in te leveren, maakt u eenvoudig een verschil. Gooi uw kleding of textiel daarom in één van de textielcontainers van Sympany die in onze gemeente staan.

Komt u er niet aan toe om uw kleding bij één van de containers in te leveren? Wedeka komt op drie momenten (juni, september, november) uw oude kleding en textiel bij uw thuis ophalen. U hoeft alleen maar uw textiel op de juiste dag in een gewone afvalzak bij de weg te zetten dan neemt de ophaaldienst van Wedeka uw textiel mee voor hergebruik. Hieronder staan de data en plekken van de textiel inzamelingsroute in juni. Samen goed bezig!

17-06-2019Stadskanaal Noord
Waterland
Parkwijk
Stadskanaal Centrum
Industrieterrein
18-06-2019Stadskanaal: Maarstee, Maarswold
De Hagen
Maarsveld
De Borgen
Vogelwijk
19-06-2019Musselkanaal
Ceresdorp
24-06-2019Alteveer
Onstwedde
Smeerling
25-06-2019Mussel
Kopstukken
Vledderhuizen
Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/de-zomer-staat-voor-de-deur-294.html