Alleen maar winnaars tijdens Wegwijsdag Stadskanaal

11 februari

Ongeveer 35 tweedejaars studenten van Noorderpoort Stadskanaal begonnen donderdagochtend aan een plan voor de vraag ‘Hoe kan de gemeente ervoor zorgen dat jullie langer in deze omgeving blijven wonen’?

Ongeveer 35 tweedejaars studenten van Noorderpoort Stadskanaal begonnen donderdagochtend aan een plan voor de vraag ‘Hoe kan de gemeente ervoor zorgen dat jullie langer in deze omgeving blijven wonen’? Een dag vol creatieve ideeën en presentaties volgde. De winnende groep ontwikkelde een plan voor betere huisvesting en meer activiteiten in het centrum voor jongeren. Alle jongeren vroegen aandacht tot betere huisvesting, waarna Lian Veenstra heeft toegezegd dat ze hiermee aan de slag gaat. De Wegwijsdag kent met deze uitspraak alleen maar winnaars.

Jeugdraad

De Wegwijsdag vond deels plaats op het Noorderpoort, locatie ’t Kofschip, en deels op het gemeentehuis. Met workshops over brainstormen (verzorgd door Marcel Nieuweweg) en overtuigingstechnieken (Lian Veenstra) kregen de leerlingen handvatten om aan de slag te gaan. ’s Middags werd de dag afgesloten met een jeugdraad in de raadzaal. De studenten, verdeeld in vijf groepen, presenteerden hun idee. Daarna was er gelegenheid voor de jury om vragen te stellen en de beste twee ideeën te kiezen. Alle leden van de jeugdraad mochten vervolgens stemmen op hun favoriet. Zo kwam er uiteindelijk een winnaar naar voren.

Tijdens de Wegwijsdag heeft een mediateam de dag vastgelegd onder leiding van Pro-Time. De aftermovie is het resultaat van dit team, het geeft een compleet beeld van de dag. Bekijk de video hier: https://youtu.be/RGeGhsonAxY 

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/alleen-maar-winnaars-tijdens-wegwijsdag-stadskanaal-228.html