Afval scheiden? Goed bezig! Mei 2019

6 mei

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de kwaliteit van het ingezamelde PMD afval goed blijft door gebruik te maken van speciale zakken die u gratis online kunt bestellen.

Is uw container niet geleegd? Maak dan dezelfde dag nog een fixi melding aan. Verder een tip van uw afvaladviseur en de inhaaldag voor Hemelvaartsdag is zaterdag 1 juni.

PMD afval: alleen in speciale zakken

Sinds 2009 hebben we als gemeente de opdracht om uw Plastic- en Metalen- verpakkingen en Drinkpakken (PMD afval) gescheiden in te zamelen. U scheidt het afval bij u thuis en stopt het afval in de speciale doorzichtige zakken die u gratis kunt bestellen via www.zakkenbestellen.nl. Door het gebruik van deze speciale zakken kan de inzamelaar de inhoud van de zak goed beoordelen. De gemeente wil er samen met u voor zorgen dat de kwaliteit van het ingezamelde PMD afval goed blijft. Daarom  het dringende  verzoek om alleen gebruik te maken van de speciale doorzichtige zakken. We willen er samen met u voor zorgen dat de verwerkers het door ons aangeboden afval niet afkeuren. Daarom kan het zijn dat onze inzamelaar bij het gebruik van andere niet doorzichtige (vuilnis)zakken deze mogelijk  niet meer meenemen.

Is uw container niet geleegd? Maak een fixi melding

Als uw container niet geleegd is, is het belangrijk dat u ons dit direct dezelfde dag laat weten via een fixi melding. Deze melding komt namelijk rechtstreeks bij de inzamelaar binnen. Zij kunnen dan direct actie ondernemen.  Als u de melding pas een paar dagen later doet dan is het heel lastig om een oplossing te vinden om de container alsnog te legen. De inzamelaar kan dan namelijk al bezig zijn met het inzamelen van een ander soort afval. Het is niet mogelijk om voor elk incident opnieuw een vrachtwagen voor een andere afvalstroom langs te sturen.

Waarom is uw container niet geleegd?

Als u container niet is geleegd kan dit een aantal oorzaken hebben.

  • U heeft de container later dan 7.30 uur aan de straat gezet.
  • De inzamelaar (SUEZ) heeft uw container over het hoofd gezien.
  • De container stond achter een geparkeerde auto waardoor de inzamelaar niet bij uw container kon komen.
  • De inzamelaar kon niet bij uw container komen omdat er wegwerkzaamheden waren.

Afhankelijk van de oorzaak proberen wij samen met onze inzamelaar er alsnog voor te zorgen dat uw container wordt geleegd. Dit lukt beter als u zo spoedig mogelijk, het liefst op dezelfde dag, een fixi melding aanmaakt.

Wat hoort in welke afvalbak?

Vindt u het soms ook moeilijk om te weten wat in welke afvalbak moet? Kan bijvoorbeeld de lege chips zak bij het PMD afval? Dit lijkt logisch, maar het klopt niet. In alle chips zakken zit een coating laag. Daarom hoort uw lege chips zak bij het restafval. We begrijpen dat het soms lastig is om uw afval goed te scheiden. Daarom een tip van uw afvaladviseur. “Wilt u weten wat in welke afvalbak hoort? Check het op de website van milieu centraal.

Hemelvaartsdag; andere inzamel dag PMD

Is uw vaste inzamel dag op donderdag? Zet dan alvast de inhaaldag voor Hemelvaartsdag in uw agenda: zaterdag 1 juni is de inhaaldag voor het inzamelen van uw PMD afval. Zet uw afval zaterdag 1 juni voor 7.30 uur aan de weg. Op Hemelvaartsdag, donderdag  30 mei 2019 is het afvalbrengstation gesloten.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/detail/News/afval-scheiden-goed-bezig-mei-2019-280.html