Dag van de Duurzaamheid

10 oktober

10 oktober is de dag van de duurzaamheid! De dag van de duurzaamheid draait om bewust zijn en iets goeds doen voor het milieu. Probeer dus deze dag duurzamere keuzes te maken. Douche iets korter, doe een trui aan en laat de kachel uit, en probeer minder eten weg te gooien.

Duurzame bewegingen

De dag van de duurzaamheid is een initiatief van Urgenda. Ze willen duidelijk maken dat er al veel duurzame bewegingen zijn, en dat het makkelijk is om u daarbij aan te sluiten. Stadskanaal steunt dit initiatief, want Stadskanaal werkt duurzaam.

Nationale recylceweek

Volgende week is de nationale recycleweek. Heel noord-nederland doet hier aan mee. Het doel is om zoveel mogelijk e-waste in te zamelen. E-waste is elektronisch afval, bijvoorbeeld oude telefoons of dvd-spelers die niet meer werken. Gerecycled e-waste is een belangrijke en waardevolle grondstof. De opbrengsten hiervan gaan naar de voedselbank. Je kan van 12 tot en met 21 oktober je e-waste inleveren bij Wedeka Kringloop en Milieu, Gedempte Vleddermond 3.  

Afval scheiden? Goed bezig!

In september 2018 is de campagne Afval scheiden? Goed bezig! gestart in de gemeente Stadskanaal. We willen met deze campagne streven naar maximaal 100 kilo restafval per inwoner per jaar in 2020. Als er meer afval wordt gescheiden, is het gemakkelijker te recyclen en opnieuw te gebruiken. Daarmee werkt Stadskanaal duurzaam.

Deel op LinkedInMail dit Artikel

Delen via e-mail

https://www.stadskanaal.nl/actueel/nieuws/nieuwsbericht/artikel/dag-van-de-duurzaamheid-394.html