Bericht van locoburgemeester Hamster

19 maart

Locoburgemeester Hamster is trots op de veerkracht die we samen laten zien in deze bijzondere en zware tijden.

Johan Hamster

Beste Knoalsters,

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Allereerst onze hulpverleners die paraat staan. Ik heb ongelooflijk veel waardering voor de inzet van al deze mensen die in deze bijzondere tijd aan onze zorg en veiligheid blijven werken. Voor ondernemers is het ook een moeilijke tijd. De rijksmaatregelen die de verdere verspreiding van het virus moeten voorkomen raken veel bedrijven en zelfstandigen. Weet dat wij met jullie meeleven en -denken. Op onze website geven we actuele informatie over maatregelen en vragen die bij u als bewoner of ondernemer kunnen spelen.

Voor veel ouders, kinderen en juffen en meesters is het ook een gekke tijd. Thuis zijn, maar geen vakantie. Niet naar school of werk, maar ook niet vrij. Dit doen we allemaal om te proberen ervoor te zorgen dat er minder mensen ziek worden. Dat is best een beetje spannend en gek. We hoeven niet bang te zijn, of paniekerig te doen, maar wel met elkaar blijven praten en elkaar helpen. Gelukkig weet ik dat we dat in Stadskanaal heel goed kunnen.

De gemeente probeert de noodzakelijke dienstverlening zoveel mogelijk door te laten gaan. Het afval wordt gewoon opgehaald en het brengstation waar u uw grof afval kwijt kunt is ook open. Bij burgerzaken kunt u telefonisch een afspraak maken voor dringende zaken. We hopen dat u zichzelf de vraag stelt of u direct een product nodig heeft, of dat het ook over een paar weken kan. Dat laatste geldt ook voor onze vragen rondom WMO en Jeugd: kan het even wachten? Dan graag!

Ook dit is een kwestie van improviseren. Net als heel veel dingen. Dat kunnen we met z’n allen, daar ben ik van overtuigd. Ik hoop dat we daarbij goed op onszelf letten. Ben je kwetsbaar, niet helemaal lekker of snotterig?  Blijf dan thuis! Let ook goed op elkaar: een tekening, een kaartje of een telefoontje is een klein gebaar dat soms grote impact heeft. Even om het hoekje kijken bij de buren om te kijken of het goed gaat en er misschien een klusje of een boodschap gedaan kan worden helpt ons allen door deze weken heen.

Hartelijke groet, namens het college van burgemeester en wethouders,

Johan Hamster
Locoburgemeester