Informatie

Vledderveen

Vledderveen is met haar 300 inwoners een klein, maar levendig dorp. De woningen in het dorp zijn allemaal particulier bezit. Bewoners van Vledderveen kiezen voor de rust, de ruimte en de omliggende natuur.

Wonen en leven

Café Veldzicht is de ontmoetingsplek van Vledderveen. Direct aan het dorp ligt het regionaal geluidscentrum met een vliegveld, kartbaan en cross- en grasbaan. Voor voorzieningen, zoals scholen en winkels, zijn de dorpelingen aangewezen op Musselkanaal en Stadskanaal.

Dorpsvisie

Op initiatief van Plaatselijk Belang Vledderveen is de dorpsvisie 'Vledderveen in beweging' gemaakt. Aan de bewoners werd gevraagd wat zij vinden van hun dorp en wat er anders kan. Hun reacties vormen de dorpsvisie met als belangrijkste thema’s:

  • Onderhoud openbare ruimte: Afspraken met de gemeente maken over de beleving van het groenonderhoud en de zelfwerkzaamheid van Vledderveen. 
  • Economie: Haalbaarheidsonderzoek naar aanleg van glasvezelkabel. 
  • Sociale samenhang: Zorg met elkaar voor een vriendelijke en gastvrije omgeving. Plaatselijk Belang Vledderveen moet vooral actief blijven.

De uitvoering van de thema’s staat samengevat in de projectenagenda. De dorpsvisie en de projectenagenda kunt u hieronder downloaden.

22sep Unieke pilot: supersnel internet via gelijkspanningsnet in Vledderveen
De gemeente en Enexis starten een pilot om supersnel internet mogelijk te maken in het buitengebied. Dat gebeurt door het openbare verlichtingsnet geschikt te maken voor gelijkspanning en snel dataverkeer.

Foto's

  • Kinderen maken een vliegtocht in Vledderveen.
  • In Vledderveen in het mooi en rustig wonen.
  • In Vledderveen woont u in alle ruimte, tussen veel natuur.
  • Woonboerderij in Vledderveen.
Plaatselijk Belang Vledderveen
 

Plaatselijk Belang Vledderveen

De Vereniging voor Plaatselijk Belang Vledderveen behartigt de belangen van de bewoners in het dorp en wil het dorp levendig en leefbaar houden.

www.vledderveengroningen.nl

Buurtwerker sport

Hans Fels

Hans Fels

Organiseert (sport) activiteiten op school en in uw wijk

06-10772736
hfels@welstad.nl

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal