Veelgestelde vraag

Riool verstopt

?
De rioolaansluiting van mijn woning is verstopt. Wat moet ik doen?

Antwoord op uw vraag


De riolering op uw terrein is aangesloten op het gemeentelijke rioolstelsel. De gemeente Stadskanaal is verantwoordelijk voor onderhoud van het gemeentelijke rioolstelsel. U bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de riolering op uw eigen terrein.

Bij verstopping van het riool is het van belang om te weten of de verstopping zich bevindt op uw terrein of in het gemeentelijke rioolstelsel. Bij verstopping in uw eigen riool moet u zelf zorgen voor ontstopping en zijn de kosten voor uzelf. Bij verstopping in het gemeentelijke riool schakelt de gemeente een bedrijf in om de verstopping te verhelpen.

Om erachter te komen of de verstopping zich op uw eigen terrein bevindt moet u naar het erfscheidingsputje kijken. Staat er water in het erfscheidingsputje? Dan bevindt de verstopping zich op gemeentelijk terrein. Staat er geen water in, dan bevindt de verstopping zich op uw eigen terrein. Het erfscheidingsputje zit meestal op de erfscheidingsgrens. U kunt in de gemeentelijke online database zoeken naar de exacte locatie van uw erfscheidingsputje .  

Bevindt de verstopping zich in het gemeentelijke riool? Dan moet u daarvan melding bij ons doen. U kunt online een melding doen in Fixi. Ook kunt u een melding doen met de Fixi app. Op die manier kunt u meldingen volgen en ontvangt u updates over uw eigen melding(en). U kunt de Fixi app downloaden in de Appstore en Google Playstore:

Regelen en aanvragen

Bij deze vraag kunt u de volgende producten aanvragen: