Vragen aan de gemeente

Veelgestelde vragen over toerisme en recreatie

Toerisme en recreatie

icon

Kan ik jeugdkorting krijgen als ik een sportaccommodatie bij de gemeente huur? Verenigingen die een sportaccommodatie huren bij de gemeente krijgen soms jeugdkorting.


icon

Welke gemeentelijke gymzalen en sporthallen zijn er? Overzicht van de gemeentelijke gymzalen en sporthallen.


icon

Ik wil een spandoek ophangen. Aan welke regels moet ik mij houden? U moet zich bij het ophangen van een spandoek aan een aantal regels houden.


icon

Ik heb voor het evenement dat ik organiseer verkeersregelaars nodig. Hoe regel ik dat? Geef bij de aanvraag van een evenementvergunning aan dat u verkeersregelaars nodig heeft.


icon

Ik moet bij de aanvraag voor een evenementvergunning een situatietekening meesturen. Hoe ziet een situatietekening eruit? Om u te helpen bij het maken van een situatietekening hebben we voor u een voorbeeld.


icon

Het evenement dat ik organiseer heeft minder dan 50 gasten, moet ik een vergunning aanvragen? Voor een evenement met minder dan 50 gasten moet u een melding doen. U hoeft geen vergunning aan te vragen.


icon

Waar moet ik rekening mee houden bij het organiseren van een evenement? Wanneer u een evenement organiseert, moet u rekening houden met verschillende zaken.


icon

Wat is het verschil tussen het melden van een evenement of het aanvragen van een vergunning voor een evenement? Het melden van een evenement volstaat bij evenementen met minder dan 50 gasten. Bij grotere evenementen moet een vergunning aangevraagd worden.

 
  • Startpagina
  • Veelgestelde vragen over toerisme en recreatie