Vragen aan de gemeente

Veelgestelde vragen over ondernemen

Ondernemen

icon

De rechtsvorm van mijn horecabedrijf verandert. Moet ik een nieuwe vergunning aanvragen? Als de rechtsvorm van uw horecabedrijf verandert, moet u een nieuwe Drank- en horecavergunning aanvragen.


icon

Mijn horecabedrijf krijgt een andere leidinggevende. Wat moet ik doen? Als de leidinggevende van een bedrijf verandert, moet u dit melden bij de gemeente.


icon

Ik ga een horecabedrijf starten. Waar moet ik aan denken? Het Ondernemersplein heeft een stappenplan opgesteld voor startende horecabedrijven. In het stappenplan staat aan welke verplichtingen u moet voldoen.


icon

Ik ben gastouder en ik heb een verklaring omtrent gedrag nodig. Wat moet ik doen? Mensen die werken in de gastouderopvang moeten in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). U moet hiervoor een speciaal formulier invullen.


icon

Hoe hoog is de IOAZ? De IOAZ vult uw inkomen aan tot bijstandsniveau.


icon

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen als ik een incidentele festiviteit organiseer? Om de overlast voor de omgeving te beperken, zijn er enkele voorwaarden aan een incidentele festiviteit verbonden.


icon

Aan welke regels moet ik mij houden als ik gebruik maak van een terras? Het uitbaten van een terras is aan een aantal regels gebonden


icon

Wat is het verschil tussen een gewone standplaatsvergunning en een standplaatsvergunning voor de warenmarkt? Een standplaatsvergunning warenmarkt is voor de weekmarkten. Een gewone standplaatsvergunnning voor standplaatsen buiten de weekmarkten om.


icon

Aan welke voorwaarden moet ik voldoen als ik een standplaats op de warenmarkt wil? Aan het aanvragen van een standplaatsvergunning warenmarkt zijn een aantal voorwaarden verbonden


icon

Ik heb voor mijn klus twee auto’s nodig. Kan ik twee parkeerschijf ontheffingen aanvragen? U kunt voor uw klus meerdere tijdelijke parkeerschijf ontheffingen aanvragen. U moet dan wel aantonen dat u elk voertuig nodig heeft voor uw klus.