Vragen aan de gemeente

Veelgestelde vragen over burgerzaken

Burgerzaken

icon

Mag ik mijn oude paspoort houden? In principe nemen wij het oude document in. Hecht u er nog waarde aan en wilt u het document terug, dan kunt u daarom vragen.


icon

Mijn (toekomstige) werkgever heeft de aanvraag voor mijn verklaring omtrent het gedrag elektronisch gestart. Wat moet ik doen? Uw (toekomstige) werkgever kan de aanvraag voor uw verklaring omtrent het gedrag elektronisch starten. U ontvangt vervolgens een e-mail met de mededeling dat van u een verklaring omtrent het gedrag wordt gevraagd.


icon

Eén van ons heeft niet de Nederlandse nationaliteit. Hoe moeten we ons voorgenomen huwelijk / geregistreerd partnerschap melden? Woont u of uw aanstaande partner in het buitenland? Of heeft één van u twee of beiden niet de Nederlandse nationaliteit? Of overlegt u documenten uit het buitenland? Neem dan contact met ons op.


icon

Wat moet ik doen als er een spelfout in mijn geboorteakte staat? Wanneer er een spel- of schrijffout in de geboorteakte staat, kan dit door ons worden aangepast.


icon

Kan ik mijn oorspronkelijke achternaam terugkrijgen na een scheiding? Na een scheiding kunt u uw oorspronkelijke achternaam weer aannemen.


icon

Welke eisen worden er aan een pasfoto voor paspoort/identiteitskaart gesteld? Voor de pasfoto op een identiteitskaart en paspoort gelden strenge eisen.


icon

Welke gemeentelijke begraafplaatsen zijn er? Een overzicht van de gemeentelijke begraafplaatsen in de gemeente Stadskanaal.


icon

Wat zijn de regels voor de getuigen die ik kies bij mijn huwelijk? Voor het huwelijk heeft u samen minimaal twee meerderjarige getuigen nodig. In totaal mogen er vier getuigen zijn.


icon

Wat is het verschil tussen een huwelijk en partnerschapregistratie? Het huwelijk en geregistreerd partnerschap zijn in juridisch opzicht hetzelfde. Alleen met betrekking tot kinderen is er een verschil.


icon

Wat gebeurt er als er sprake is van erkenning van een kind in het buitenland? Erkenning van uw kind in het buitenland kan onder bepaalde voorwaarden in Nederland worden geaccepteerd.