Productinformatie

Parkeerplaats op kenteken

  • Toewijzing van een parkeerplaats op kenteken is een verkeersbesluit
  • Aanvragers moet in het bezit zijn van een gehandicaptenkaart B
  • Besluit wordt gepubliceerd in de Kanaalstreek

Algemene informatie


Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken is een parkeerplaats waar alleen de auto van een gehandicapte met een bepaald kenteken mag parkeren. Deze gehandicaptenparkeerplaats kan worden aangelegd bij de woning of het bedrijf waar de gehandicapte werkt. Een gehandicaptenparkeerplaats is te herkennen aan een paal met het bord rechts met daaronder het kenteken van de auto.

Het toewijzen van een dergelijke parkeerplaats is een verkeersbesluit. Om een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken te kunnen aanvragen, moet u in het bezit zijn van een gehandicaptenparkeerkaart B (bestuurder).

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Download het  Aanvraagformulier voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats 2018 Stuur het ingevulde formulier, samen met de gevraagde bijlagen, naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.

Heeft u al een gehandicaptenparkeerplaats maar wilt u een wijziging doorgeven? Dat kan via het Mutatieformulier voor een gereserveerde gehandicaptenparkeerplaats (pdf).


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

Wat kost het


Het aanvragen van deze voorziening is gratis. Als de parkeerplaats op kenteken wordt toegewezen, zijn de kosten voor het plaatsen van de paal met bovenbord € 225,00 (2018). Deze moet u zelf betalen.

De gemeente plaatst na ontvangst van de kosten de paal met bovenbord. U moet zelf zorgen voor een onderbord met uw kenteken.

Wilt u meer weten


Voor al uw algemene vragen is de gemeente telefonisch bereikbaar op werkdagen. Heeft u een inhoudelijke vraag, dan zijn onze specialisten bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt contact met ons opnemen via (0599) 631 631. U kunt ons ook mailen via