Productinformatie

Gehandicaptenparkeerkaart

  • Bedoeld voor mensen die niet meer dan 100 meter kunnen lopen
  • Geldig in heel Europa
  • Maximaal vijf jaar geldig

Algemene informatie


Als u een handicap heeft, dan wilt u uw auto of gehandicaptenvoertuig natuurlijk graag vlakbij uw bestemming parkeren. De Europese Gehandicaptenparkeerkaart maakt dit mogelijk. Met deze parkeerkaart kunt u onder ander op gehandicaptenparkeerplaatsen parkeren.

Er bestaan verschillende soorten gehandicaptenparkeerkaarten:

  • Een parkeerkaart voor de bestuurder
  • Een parkeerkaart voor een passagier
  • Een gecombineerde parkeerkaart voor passagier en bestuurder
  • Een parkeerkaart voor een instelling

De gehandicaptenparkeerkaart is bedoeld voor mensen die zich, als gevolg van een handicap, niet meer dan 100 meter te voet kunnen voortbewegen. Voor de gehandicaptenparkeerkaart voor een passagier geldt daarnaast dat zij niet meer dan 100 meter te voet kunnen voortbewegen én afhankelijk zijn van de hulp van de bestuurder.

De geldigheidsduur van de gehandicaptenparkeerkaart is maximaal vijf jaar.

Hoe werkt hetVia internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

Voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart komt u langs op het gemeentehuis. U kunt daarvoor langskomen tijdens de openingsuren , of een afspraak maken .

Vergeet niet de volgende zaken mee te nemen: 

  • geldig legitimatiebewijs
  • als het gaat om vervanging, dan een recente pasfoto

Na uw aanvraag wordt u medisch gekeurd. Na de keuring krijgt u bericht of u in aanmerking komt voor de gehandicaptenparkeerkaart. Deze procedure duurt maximaal acht weken.

Wat kost het


Als u een gehandicaptenparkeerkaart aanvraagt, wordt u medisch gekeurd. U moet de kosten voor de medische keuring eerst aan ons voldoen.

Als u een gehandicaptenparkeerkaart krijgt toegewezen, dan krijgt u de kosten van de medische keuring van ons teruggestort. Als u wordt afgewezen, zijn de kosten van de medische keuring voor uw eigen rekening. 

Wilt u meer weten


Voor al uw algemene vragen is de gemeente telefonisch bereikbaar op werkdagen. Heeft u een inhoudelijke vraag, dan zijn onze specialisten bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt contact met ons opnemen via (0599) 631 631. U kunt ons ook mailen via