Productinformatie

Collectieve ziektekostenverzekering

  • Korting op premie van Menzis voor inwoners met laag inkomen
  • Vergoedingen die niet vanuit verzekering worden vergoed
  • U heeft een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm

Algemene informatie


Heeft u weinig geld te besteden, omdat u een laag inkomen heeft? Dan kunt u in aanmerking komen voor de collectieve ziektekostenverzekering, de GarantVerzorgd regeling. Hiervan kunt u gebruik maken als u een inkomen heeft tot 130% van de bijstandsnorm. Dit geldt zowel voor de GarantVerzorgd 1, 2 en 3. Het eigen risico van € 385,00 wordt alleen in de GarantVerzorgd 3 volledig meeverzekerd.

De voordelen hiervan zijn:

  • U krijgt van Menzis een korting van 6% op de premie van de basisverzekering en 9% op de premie voor de aanvullende verzekeringen.
  • U krijgt vergoeding voor enkele zaken die niet vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering vergoed worden.

Het eigen risico van € 385,00 wordt alleen vergoed bij deelname aan de collectieve ziektekostenverzekering, GarantVerzorgd3 per 1 januari van het lopende kalenderjaar.

Hoe werkt hetVia internet aanvragen

Wilt u overstappen naar deze collectieve ziektekostenverzekering, ga dan naar www.gezondverzekerd.nl 

Bent u al verzekerd bij Menzis? Dan kunt u op elk moment van het jaar overstappen. Bent u nog niet verzekerd bij Menzis, dan moet u voor 1 januari de overstap maken.


Wat kost het


Het aanvragen van de collectieve ziektekostenverzekering is gratis.

Wilt u meer weten


Voor al uw algemene vragen is de gemeente telefonisch bereikbaar op werkdagen. Heeft u een inhoudelijke vraag, dan zijn onze specialisten bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt contact met ons opnemen via (0599) 631 631. U kunt ons ook mailen via

Maakt u al gebruik van de collectieve ziektekostenverzekering? Dan kunt u ook contact opnemen met de klantenservice van Menzis via (088) 222 40 80.