Productinformatie

Bijzondere bijstand

  • Vergoeding voor noodzakelijke ‘bijzondere’ kosten
  • Handig overzicht van welke kosten worden vergoed
  • Binnen zes weken na de datum van de rekening indienen

Algemene informatie


Heeft u noodzakelijke bijzondere kosten? En kunt u deze niet uit uw eigen inkomen en/of vermogen betalen? Dan kunt u bijzondere bijstand aanvragen.

Noodzakelijke bijzondere kosten zijn kosten die niet te vermijden zijn en die worden veroorzaakt door bijzondere omstandigheden. Bijvoorbeeld maaltijden van een maaltijdverstrekker, of reiskosten in verband met bezoek aan een gezinslid dat in het ziekenhuis ligt.

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

U wilt graag weten of u voor bijzondere bijstand in aanmerking komt? Download dan het Contactformulier bijzondere bijstand (PDF). Stuur het ingevulde formulier naar het Loket Werk en Inkomen, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U kunt ook langskomen in het gemeentehuis. Dat kan op werkdagen 's ochtends tussen 9.00 en 12.00 uur. Dan zijn onze specialisten aanwezig.

Wat kost het


Het aanvragen van bijzondere bijstand is gratis.

Wilt u meer weten


Voor al uw algemene vragen is de gemeente telefonisch bereikbaar op werkdagen. Heeft u een inhoudelijke vraag, dan zijn onze specialisten bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt contact met ons opnemen via (0599) 631 631. U kunt ons ook mailen via