Productinformatie

Bijstand

  • Online aanvragen via www.werk.nl
  • Laatste vangnet
  • Zorgt dat uw inkomen op landelijk vastgestelde minimumniveau komt

Algemene informatie


Kunt u geen werk vinden en hebt u te weinig inkomen om van te leven? Dan kunt u via de website Werk.nl van het UWV een bijstandsuitkering aanvragen. U hebt daarvoor DigiD nodig. Het UWV stuurt uw aanvraag door naar de gemeente Stadskanaal. Binnen acht weken krijgt u antwoord. Jonger dan 27 jaar? Dan geldt een andere aanvraagprocedure.

Als u van de gemeente een uitkering krijgt, hebt u een arbeidsplicht. Dat betekent dat u uw best doet om snel betaald werk te vinden. Doet u dat niet, dan kan dat gevolgen hebben voor uw uitkering. Wij kunnen u helpen bij het vinden van werk. Dat doen wij in het Trainings- en Diagnose Centrum (TDC). Krijgt u werk aangeboden? Dan neemt u dat aan, ook als dit werk niet aansluit bij uw opleiding.

Hoe werkt hetVia internet aanvragen

U vraagt een bijstandsuitkering aan via de website www.werk.nlvan het UWV. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Binnen acht weken nemen wij een beslissing over uw aanvraag. Zorg ervoor dat u alle informatie op tijd inlevert. Zo voorkomt u dat de beslissing langer dan acht weken duurt.


Naar het gemeentehuis

U kunt op werkdagen 's ochtends langskomen in het gemeentehuis tussen 9.00 en 12.00 uur. Dan zijn onze specialisten aanwezig.

Wat kost het


Het aanvragen van bijstand is gratis.

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over het aanvragen van bijstand? Lees dan de informatie over bijstand op de website van de rijksoverheid . Voor al uw algemene vragen is de gemeente telefonisch bereikbaar op werkdagen. Heeft u een inhoudelijke vraag, dan zijn onze specialisten bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur. U kunt contact met ons opnemen via (0599) 631 631. U kunt ons ook mailen via .