Productinformatie

Evenementvergunning

  • Vergunning nodig voor evenementen met meer dan 50 gasten
  • Bijvoorbeeld: braderie, kermis, markt, paasvuur, sponsorlopen
  • Tenminste tien weken voor evenement vergunning aanvragen

Algemene informatie


Wanneer u een activiteit of evenement organiseert met meer dan 50 gasten, heeft u een evenementvergunning nodig. Een evenementvergunning geeft toestemming voor het organiseren van buurt- en straatfeesten, muziekfeesten, braderieën, rommelmarkten, etcetera. Het evenement moet voor het publiek toegankelijk zijn.

Als het evenement plaatsvindt in een tent of gebouw, heeft u ook een omgevingsvergunning voor gebruik nodig. Wanneer tijdens het evenement alcoholhoudende dranken worden verstrekt, moet u ook een ontheffing drank- en horecawet aanvragen.

U moet de evenementenvergunning tenminste tien weken voor het evenement aanvragen. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat de behandeling van uw aanvraag vertraging oploopt en u niet op tijd uw vergunning kan ontvangen. Het gevolg hiervan is dat uw evenement niet op de geplande datum mag plaatsvinden.

Weet u niet zeker of u een evenementenvergunning nodig heeft? Vul dan de checklist 'Melding of vergunning evenement' voor uzelf in.

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Download het aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (PDF). Het aanvraagformulier bevat ook een handige checklist. Stuur het formulier naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om uw aanvraag te doen. Als u langskomt is het handig om het aanvraagformulier voor het organiseren van een evenement (PDF) ingevuld mee te nemen.

Wat kost het


Als u een aanvraag voor een evenementenvergunning indient, classificeren wij het evenement als één van de volgende drie categorieën:

  • Reguliere evenementen (evenementen zonder onnodige risico’s en naar verwachting beperkte overlast): € 22,00 (2018) 
  • Aandachtsevenementen (evenementen met mogelijke risico’s en gemiddelde overlast, inzet hulpdiensten soms nodig): € 42,00 (2018) 
  • Risico-evenementen (evenementen met risico’s en grote belasting voor omgeving, gemeente en hulpdiensten): € 82,00 (2018)