Productinformatie

Verklaring omtrent gedrag

  • Verklaring dat uw gedrag geen bezwaar oplevert voor gevraagde doel.
  • Bij sollicitaties, aanvraag visum, lidmaatschap schietvereniging
  • Kosten: € 41,35 (2018)

Algemene informatie


Een verklaring omtrent gedrag is een verklaring waarin staat dat uw gedrag geen bezwaar oplevert voor het gevraagde doel. Voor sommige functies is een verklaring omtrent gedrag verplicht. Het kan hierbij gaan om functies waarbij gewerkt wordt met vertrouwelijke gegevens of kwetsbare personen. Een verklaring omtrent gedrag kan ook nodig zijn voor het aanvragen van een visum en het lidmaatschap van een schietvereniging. Ook personen die werkzaam zijn in de gastouderopvang moeten in het bezit zijn van een verklaring omtrent gedrag.

U vraagt een verklaring omtrent gedrag aan in de gemeente waar u staat ingeschreven. Het ministerie van Justitie geeft de verklaring af.

Hoe werkt hetVia internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U vraagt een verklaring omtrent gedrag aan bij de balie van het gemeentehuis. U heeft hiervoor een legitimatiebewijs en een ingevuld aanvraagformulier nodig. Het formulier ontvangt u van degene die u om een verklaring omtrent gedrag verzoekt. U kunt het aanvraagformulier ook downloaden op de website van het ministerie van Justitie .

De gemeente controleert de gegevens in het BRP en verstuurt de aanvraag naar het ministerie van Justitie. Het ministerie van Justitie stuurt de verklaring binnen twee tot vier weken naar uw huisadres.

Wij raden u aan een afspraak te maken . Langskomen kan ook. Bekijk de openingstijden van Burgerzaken.

Wat kost het


Het aanvragen van een verklaring omtrent gedrag kost €  41,35 (2018).

Om uw aanvraag in behandeling te nemen dient u vooraf te betalen.