Productinformatie

Bewijs van in leven zijn

Algemene informatie


Het bewijs van in leven zijn, ook wel attestatie de vitae genoemd, is een schriftelijke verklaring dat een persoon in leven is.

U kunt het bewijs van in leven zijn alleen krijgen bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U moet zelf het bewijs van in leven zijn aanvragen. Minderjarige kinderen moeten samen met een ouder komen.

Hoe werkt hetVia internet aanvragen

U kunt het bewijs van in leven zijn online bij ons aanvragen. U moet dan inloggen met DigiD. U kunt het uittreksel daarna ook direct online betalen via iDEAL. Nadat de betaling bij ons is binnengekomen, sturen wij u het bewijs binnen vijf werkdagen toe.


Naar het gemeentehuis

Wanneer u het bewijs van in leven zijn bij ons op het gemeentehuis aanvraagt, wordt dit meteen door ons verwerkt. U krijgt het bewijs meteen mee. Neem een geldig legitimatiebewijs mee.

Het is mogelijk een afspraak te maken . Langskomen kan ook. Bekijk de openingstijden van Burgerzaken.

Wat kost het


Het aanvragen van een bewijs van in leven in het gemeentehuis kost € 9,50 (2018). Wanneer u online uw bewijs van in leven zijn bestelt, dan kost het € 8,50 (2018). Een internationaal bewijs van in leven zijn kost € 13,20 (2018). Alleen aan de balie verkrijgbaar.

Als u het bewijs van in leven zijn nodig heeft voor een pensioenaanvraag, is de aanvraag gratis. De gemeente heeft dan wel een bewijs van de pensioenaanvraag nodig.

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over het bewijs van in leven zijn? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.