Productinformatie

Regenton aanschaffen

  • Bewuster en zuiniger omgaan met (leiding)water
  • Kosten € 11,50 (2017), inclusief deksel, aftapkraantje en overloopslang
  • Geschikt voor vrijwel iedere woning met een regenpijp langs de gevel

Algemene informatie


U kunt als inwoner van de gemeente Stadskanaal voor € 11,50 (2017) een door de gemeente gesubsidieerde regenton aanschaffen. De gemeente wil hiermee het bewuster en zuiniger omgaan met (leiding)water stimuleren.

De regenton heeft een inhoud van 200 liter, een doorsnede van 60 centimeter en is 100 centimeter hoog. Vrijwel iedere woning met een regenpijp langs de gevel is geschikt voor het plaatsen van een regenton.

Jaarlijks valt er gemiddeld 80.000 liter regenwater op het dak van een doorsnee huis. Bij de meeste huizen verdwijnt dit water rechtstreeks in het riool. Met een regenton kunt u dit water opvangen en in uw huishouden gebruiken. Bijvoorbeeld om uw bloemen en planten water te geven of om uw auto te wassen. Dit is een eenvoudige en goedkope manier om zorgvuldiger om te gaan met water.

Hoe werkt hetVia internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U betaalt de kosten voor een regenton bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Na betaling van de regenton krijgt u een ontvangstbewijs, waarmee u bij de milieustraat de regenton kunt afhalen. De milieustraat zit aan de Industriestraat 32 in Stadskanaal.

Wat kost het


De regenton kost € 11,50 (2017), inclusief deksel, aftapkraantje en overloopslang. De regenton wordt geleverd zonder onderstel.

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over het aanschaffen van een regenton? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.