Productinformatie

Duurzaamheidslening

  • Maakt investering in energiebesparende maatregelen aantrekkelijk
  • Voor particuliere woningbezitters
  • Lening afsluiten tegen lager rentepercentage dan marktrente

Algemene informatie


Met de duurzaamheidslening sluit u tegen lager rentepercentage dan de marktrente een lening af. De rente wordt vastgesteld op het moment dat de aanvraag bij SVn binnen is met een minimum van 1,6%.

Met de duurzaamheidslening kunt u energiebesparende maatregelen aan uw woning uitvoeren, of maatregelen treffen om duurzame energie op te wekken. De lening is bedoeld voor particuliere woningbezitters, met een woning die ten tijde van de aanvraag tenminste tien jaar in gebruik is als woning. Het gaat om een lening tussen de € 2.500,00 en € 15.000,00. De looptijd van de lening is maximaal vijftien jaar. De aanvrager van de lening mag niet ouder zijn dan 75 jaar.

De energiebesparende maatregelen zijn voor u als woningeigenaar interessant. U krijgt een lagere energierekening, meer wooncomfort en vaak een beter binnenklimaat. Ook dragen de maatregelen bij aan de klimaatdoelstellingen van de gemeente.

Meer informatie over de mogelijkheden van energiebesparende maatregelen vindt u in het Energieloket Stadskanaal .

Hoe werkt hetVia internet aanvragen

Voor meer informatie kunt u het online contactformulier invullen (via knop in oranje blok rechtsboven). Wij nemen dan contact met u op over de eventuele mogelijkheden van de duurzaamheidslening. 


Naar het gemeentehuis

U kunt bij ons op het gemeentehuis langskomen om verder te praten over de duurzaamheidslening. 

Wat kost het


Om er zeker van te zijn dat u de juiste (energiebesparende) maatregelen neemt, vereisen wij ten minste een energie quickscan. Deze quickscan kost ongeveer €175. Ook kan het zijn dat u voor de energiebesparende maatregelen moet verbouwen. Daarvoor heeft u een omgevingsvergunning nodig, waar kosten aan verbonden zijn.

NU REGELEN

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over de duurzaamheidslening? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.