Productinformatie

Vrijwilligersverzekering

  • Voor elke vrijwilliger in de gemeente Stadskanaal
  • Ook voor jongeren die een maatschappelijke stage doen
  • Schade opgelopen tijdens vrijwilligerswerk? Doe aangifte van de schade

Algemene informatie


De gemeente Stadskanaal heeft een vrijwilligersverzekeringspakket afgesloten. Het pakket is bedoeld voor elke vrijwilliger die actief is in de gemeente of namens een organisatie uit de gemeente niet verplicht en onbetaald werk doet voor andere mensen. Vrijwilligers zijn automatisch verzekerd. U hoeft als vrijwilliger dus niet zelf de verzekering af te sluiten. Heeft u schade opgelopen tijdens het doen van vrijwilligerswerk? Dan kunt u aangifte doen van de opgelopen schade.

De verzekering geldt ook voor jongeren die een maatschappelijke stage doen. Vrijwilligers die een vrijwilligersvergoeding krijgen, komen ook in aanmerking voor de verzekering. Vrijwillige brandweerlieden en vrijwillige politiemedewerkers kunnen geen gebruik maken van de verzekering.

De gemeente heeft een verzekeringspakket afgesloten met de volgende dekking: 

  • Ongevallenverzekering
  • Persoonlijke eigendommenverzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering 
  • Verkeersaansprakelijkheidsverzekering 
  • Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering 
  • Rechtsbijstandsverzekering

Mantelzorgers komen in aanmerking voor de ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers. Voor de overige verzekeringen zijn mantelzorgers uitgesloten.

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Heeft u tijdens uw vrijwilligerswerk schade opgelopen? Download dan het Schadeaangifteformulier_vrijwilligerspolis(pdf) . Stuur het ingevulde formulier naar de gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal. U kunt het ingevulde formulier ook mailen naar  .


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

Wat kost het


Doet u aangifte van schade opgelopen tijdens het doen van vrijwilligerswerk? Het kan zijn dat er sprake is van een eigen risico. Daarover zal de verzekeraar contact met u opnemen.

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over de vrijwilligersverzekering of het aangeven van schade opgelopen tijdens vrijwilligerswerk? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.