Productinformatie

Gevonden of verloren voorwerp melden

  • Melding doen van gevonden of verloren voorwerp
  • Bijvoorbeeld portemonnee, sjaal, et cetera
  • Altijd melding doen in gemeente waar u voorwerp gevonden of verloren heeft

Algemene informatie


Heeft u een voorwerp gevonden, of juist verloren? Bijvoorbeeld een portemonnee of een sjaal? Dan moet u daarvan melding doen bij de gemeente waar u het voorwerp gevonden of verloren heeft. De gemeente registreert namelijk gevonden en verloren voorwerpen. Als er een match is tussen een gevonden en een verloren voorwerp, neemt de gemeente contact met u op.

Het geldt niet voor legitimatiebewijzen, waaronder paspoort, Nederlandse identiteitskaart en rijbewijs. Hiervan moet u persoonlijk melding doen bij burgerzaken in de gemeente waar u staat ingeschreven.

Heeft u een voorwerp gevonden? Voorwerpen tot € 450,00 mag u thuis bewaren tot de eigenaar van het voorwerp gevonden is, of u brengt het langs op het gemeentehuis. Voorwerpen met een waarde hoger dan € 450,00 moet u altijd langsbrengen op het gemeentehuis.

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Download het meldingsformulier gevonden en verloren voorwerpen (PDF). Vul het formulier in en stuur het op naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.


Via internet aanvragen

U kunt via een online formulier een gevonden of verloren voorwerp melden.


Naar het gemeentehuis

U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een gevonden of verloren voorwerp te melden.

Wat kost het


Het melden van gevonden of verloren voorwerpen is gratis.

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over het melden van gevonden of verloren voorwerpen? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.