Raadsinformatie

VVD

De VVD is een eenmansfractie in de gemeenteraad. Ga naar de website van VVD Stadskanaal .

Algemene beschouwingen 2016

Het worden moeilijke tijden voor de gemeente Stadskanaal. De regio kent een sterke krimp en het college zal alles op alles moeten zetten om deze krimp op gepaste wijze op te vangen. Klassieke fout die gemaakt wordt in deze situaties is dat men geen heroriëntatie op de gemeentelijke voorzieningen pleegt. Dit kan bijvoorbeeld door buurtactiviteiten onder te brengen in schoolgebouwen, concentratie van onderwijsvoorzieningen, terugdringen van het aantal buitensportaccommodaties (1 in plaats van 4 voetbalcomplexen) 1 lawaaisportcentrum.

Maar niet alleen het verhogen van het kostenbewustzijn maar ook investeren. Investeren in een aantrekkelijk woonklimaat, waarderen van ruimte en rust en het bieden van goede vervoersvoorzieningen waaronder de spoorlijn naar Groningen. Belangrijk voor de VVD is: - geen lastenverzwaring voor de inwoners - geen verhoging van de onroerend zaakbelasting - overige heffingen maximaal kostendekkend.

Als risico hangt het Akkoord van Westerlee boven de markt. Dit door het college van burgemeester en wethouder gesloten akkoord gaat de gemeente miljoenen kosten. Het idee dat het samenvoegen van de Wedeka en Synergon arbeidsplaatsen gaat opleveren is een utopie. Het kost de gemeente veel geld en gaat ons in de nabije toekomst nog enkele miljoenen kosten die afgewenteld zullen worden op de inwoners.

De VVD gaat voor een financieel gezonde toekomst!

Reageren? Egbert Nijenbanning,

Logo VVD
 
 
Eerst komende vergaderingen

26mrt Raadsvergadering 26 maart 2018 aanvang 19.30 uur
Raadsvergadering
Open de vergaderstukken

29mrt Raadsvergadering 29 maart 2018 aanvang 19.30 uur
Raadsvergadering

09apr Raadscommissie 9 april 2018 aanvang 19.30 uur
Raadscommissievergadering

Toon alle vergaderingen