Raadsinformatie

PvdA

De PvdA heeft vier zetels in de gemeenteraad. Ga naar de website van PvdA Stadskanaal .

Algemene beschouwingen 2016: Besparen en investeren!

De gemeente begint aan de derde bezuinigingsronde. Na zeven en drie miljoen, gaat het nu om één miljoen. Dat lijkt mee te vallen, maar het gaat wél om het elfde miljoen. De bezuiniging is nodig om risico’s af te dekken, maar ook om te investeren. Zo staan de aanpak van het centrum van Stadskanaal, een integrale aanpak van Musselkanaal en een multifunctionele accommodatie in Cereswijk op het programma. Ook blijft een spoorlijn naar Groningen met een mooi station een vurige wens.

De PvdA is het eens met de bezuinigingsoperatie, maar voor ons is het bedrag van één miljoen niet heilig. Als we met iets minder bezuinigen een belangrijke voorziening in stand kunnen houden, moeten we dat overwegen. Het miljoen is nog niet volledig ingevuld; bij de begrotingsbehandeling in november hebben we meer duidelijkheid.

De zwembadendiscussie is helaas uitgesteld. We gaan er vanuit dat de betrokkenen werken aan creatieve en realistische voorstellen.

Het verhogen van de OZB is niet leuk, maar wel redelijk. We hebben de laagste lokale lasten van Groningen en in de vorige bezuinigingsrondes hebben we niet klakkeloos de OZB verhoogd, maar ook in ‘eigen vlees’ gesneden. Daarom zijn wij voorstander van het in stand houden van voorzieningen door een bescheiden OZB-verhoging.

Reageren? Egbert Hofstra,

PvdA
 
 
Eerst komende vergaderingen

12mrt Raadscommissie 12 maart 2018 aanvang 19.30 uur
Raadscommissievergadering

26mrt Raadsvergadering 26 maart 2018 aanvang 19.30 uur
Raadsvergadering

29mrt Raadsvergadering 29 maart 2018 aanvang 19.30 uur
Raadsvergadering

Toon alle vergaderingen