Raadsinformatie

ChristenUnie

De ChristenUnie heeft vier zetels in de gemeenteraad. Ga naar de website van ChristenUnie Stadskanaal .

Algemene beschouwingen 2016: Perspectief voor Stadskanaal

Bovenaan onze algemene beschouwingen staat dit jaar ‘Perspectief voor Stadskanaal’. De ChristenUnie wil graag met u delen wat in Johannes 3 vers 16 staat: Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.

Wanneer u als burger te maken krijgt met financiële onzekerheden, doet u er goed aan om kritisch te kijken naar uw uitgaven en uw huishoudboekje op orde te krijgen. Wat de ChristenUnie betreft geldt dat ook voor de gemeente Stadskanaal en is het dus zaak om de meerjarenbegroting zo snel mogelijk sluitend te krijgen!

Er komt namelijk een nieuwe bezuinigingsronde aan, hier ontkomen we niet aan omdat er steeds minder geld vanuit Den Haag naar ons toe komt terwijl we wel perspectief moeten houden voor Stadskanaal door te blijven investeren. Dat kan ook, mits we realistisch en voorzichtig met belastinggeld omgaan. Wat ons betreft blijft daarom financiële voorzichtigheid geboden. Wat de ChristenUnie betreft is er voor 2016/2017 een aantal zaken waar wij ons onder andere voor inzetten:

  • Opkomen voor kwetsbare mensen
  • Werkgelegenheid
  • Goede zorg voor iedereen
  • Zorgvuldig omgaan met de schepping
  • Goed financieel beleid
  • Leefbaar Stadskanaal

Laten we samen als gemeente, inwoners, ondernemers, instellingen en verenigingen perspectief blijven zien voor Stadskanaal.

Reageren? Bert van Beek,

ChristenUnie
 
Wie zitten er in de fractie?
 
Eerst komende vergaderingen

19feb Raadsvergadering 19 februari 2018 aanvang 19.30 uur
Raadsvergadering
Open de vergaderstukken

12mrt Raadscommissie 12 maart 2018 aanvang 19.30 uur
Raadscommissievergadering

26mrt Raadsvergadering 26 maart 2018 aanvang 19.30 uur
Raadsvergadering

Toon alle vergaderingen