Nieuwsbericht

Persberichten

RSS

Hieronder vindt u een overzicht van de persberichten van de gemeente Stadskanaal.

12feb Deze 9 partijen doen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen
In de raadzaal van het gemeentehuis heeft een openbare zitting van het centraal stembureau plaatsgevonden.Er is onder andere beslist over de geldigheid van de lijsten en het nummeren van de kandidatenlijsten.

30jan Raad stelt 4,2 miljoen beschikbaar voor Centrumplan Stadskanaal
De gemeenteraad heeft 4,2 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de uitvoering van het centrumplan Stadskanaal. Zodoende kan het centrum voor in totaal 6,1 miljoen euro worden aangepakt

11jan Gezellig en verantwoord oud en nieuw
Voorafgaand aan oud en nieuw riep burgemeester Galama eenieder op er een mooi en veilig feest van te maken. Na evaluaties met betrokken partijen kunnen we concluderen dat oud en nieuw op een goede, gezellige en verantwoorde manier is gevierd, zegt

19dec Zorgvoorziening voor ouderen in Onstwedde
Het college wil in principe meewerken aan de komst van een zorgvoorziening voor ouderen in Onstwedde. B en W geven gehoor aan een dergelijk plan van Zorgboerderij Hooghei.

11dec Opleidingskosten palliatieve vrijwilligers bekostigd uit legaat mevrouw Kremer
Dankzij een legaat kunnen de opleidingskosten van palliatieve zorgvrijwilligers van het Hospice Veen en Wolden en het Steunpunt Mantelzorg Vrijwillige Thuiszorg worden bekostigd. Het Hospice ontvangt € 11. 481 en het Steunpunt € 3280.

11dec Visie op zonneparken ‘Stadskanaal op Zon’ besproken met inwoners en initiatiefnemers
De komst van zonneparken biedt kansen voor het regionale bedrijfsleven en het stimuleren van andere duurzaamheidsmaatregelen, aldus het college. Met een zekere omvang van zonneparken wordt bovendien een substantiële bijdrage geleverd aan de energietr

09nov Gemeente is verheugd na toekenning subsidie centrumontwikkeling Stadskanaal
De provincie Groningen heeft 1,9 miljoen leefbaarheidssubsidie toegekend voor een compacter en aantrekkelijker winkelcentrum in Stadskanaal. Burgemeester Baukje Galama: “Wij zijn zeer verheugd met de toekenning van de subsidie

01nov Jan Bessembinders tijdelijk terug als wethouder van de gemeente Stadskanaal
Jan Bessembinders keert tijdelijk terug als wethouder voor het CDA in het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal.

30okt Gratis Verklaringen Omtrent Gedrag voor vrijwilligersorganisaties
Per 1 januari volgend jaar kunnen in de gemeente gratis Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG) worden verstrekt aan vrijwilligersorganisaties. Het college wil hiermee van start gaan en reageert daarmee op een motie die in juni van dit jaar is

19okt Netwerkcoördinator innovatiewerkplaatsen in Zuid- en Oost-Groningen
In de gemeenten Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam worden vier innovatiewerkplaatsen opgezet, waarvan zeven gemeenten (Bellingwedde, Menterwolde, Oldambt, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Vlagtwedde) gebruik gaan maken.

10okt Start steunpunt vroeghulp bij scheiding
Op dinsdag 10 oktober gaat in het gemeentehuis van Stadskanaal het ‘steunpunt vroeghulp bij scheiding’ van start. Stichting Welstad, GGZ-organisatie Inter-Psy uit Stadskanaal en het gemeentelijke Centrum voor Jeugd, Gezin en Veiligheid (CJGV) hebben

02okt Inleveren van asbestplaten voortaan gratis
Inwoners van de gemeente mogen vanaf nu 35 m2 asbestplaten gratis inleveren bij het gemeentelijk afvalbrengstation aan de Industriestraat in Stadskanaal. Het college heeft ingestemd met deze maatregel.

02okt Begroting 2018 in evenwicht
De begroting voor 2018 van de gemeente is structureel sluitend. Het batig saldo bedraagt afgerond € 700. 000,- Het is de laatste begroting in de huidige bestuursperiode van het college. Ten opzichte van de Perspectiefnota 2018-2021 hebben de begrotin

22mei Pilot Work Out in Musselkanaal: grotere kans op regulier werk
Nog meer inwoners van Musselkanaal worden betrokken bij hun woon- en leefomgeving. Er komt een groter en meer gevarieerd aanbod aan werkzaamheden in trajecten voor uitkeringsgerechtigden, zodat hun kans toeneemt op toeleiding naar de arbeidsmarkt.

02mei Ontwikkeling financiële positie baart zorgen
De ontwikkeling van de financiële positie van de gemeente baart zorgen. Dat maakt het college duidelijk aan de raad, bij de aanbieding van de Voorjaarsnota 2017 en de Perspectiefnota 2018-2021.

12dec Kredietunie voor en van ondernemers gesteund door Stadskanaal
Het college draagt € 5000 bij aan de oprichting van de Kredietunie Veenkoloniën & Oostermoer.

12dec Inwoners kunnen ook blikafval gaan scheiden
Vanaf 1 januari 2017 kunnen inwoners van de gemeente Stadskanaal ook blikafval gescheiden aanbieden.

21nov Provincie stelt twee miljoen beschikbaar voor Musselkanaal
Voor de gebiedsontwikkeling van Musselkanaal ontvangt de gemeente Stadskanaal van de provincie Groningen een subsidie van twee miljoen euro.

14nov Halve ton extra subsidie voor hulpverlening Stichting Leergeld
Het college verleent de Stichting Leergeld Zuid-Oost Groningen een aanvullende subsidie van € 50.000. Hiermee kan de stichting een nog betere bijdrage leveren aan het gemeentelijk armoedebeleid.

31okt Gemeente draagt bij aan restauratie kunstwerk in Musselkanaal
Het college stelt € 5000 beschikbaar aan Stichting Dorpsbelangen Musselkanaal voor het restaureren van het kunstwerk Skyline. De stichting heeft daartoe een plan ingediend.

Pagina: 1 2 3

Gepubliceerd op: 26 oktober 2010

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal