Informatie

Sport en gezondheid

Voetbal

De gemeente Stadskanaal vindt sport en gezondheid belangrijk voor alle inwoners. Daarom stimuleren we onze inwoners om meer te gaan bewegen en gezond te leven. Om sporten te stimuleren voert de gemeente Stadskanaal, samen met andere organisaties, verschillende sportprojecten uit.

Volwassenen

Binnen de gemeente zijn buurtsportcoaches voor volwassenen actief. Deze buurtsportcoaches van Stichting Welstad organiseren sport- en beweegaanbod in de buurt. Zij richten zich daarbij vooral op inwoners met gezondheidsproblemen of een verstandelijke beperking, maar ook op senioren. Daarnaast leggen ze de verbinding tussen wijken, sport- en beweegaanbieders en organisaties in zorg en welzijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met één van de buurtsportcoaches, Nik Poortinga (06- 3655 7701) of Rachel Admiraal (06- 2347 7522).

Kinderen en jeugd

Combinatiefunctionarissen organiseren binnen scholen en wijken sport- en cultuuractiviteiten voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar). Zo is er een aantal keer in de week jongerensport en zijn er veel lessen voor basisschoolkinderen, die u kunt vinden via de activiteitenladders hieronder. Heeft u een laag inkomen? Misschien biedt het Jeugdsportfonds de financiële mogelijkheid om uw kind (tot 18 jaar) wel te laten sporten.

Veel sportvoorzieningen

De gemeente Stadskanaal heeft veel particuliere en gemeentelijke sportvoorzieningen. Zo zijn er twee sporthallen, elf gymnastieklokalen, een binnenzwembad en drie openluchtbaden. In de Pageplas kunt u recreatief zwemmen. Voor buitensporten, zoals voetbal, hockey of tennis kunt u terecht op één van de vele sportparken. Ook heeft de gemeente een durfsportcentrum en een vliegveld voor kleine vliegtuigjes. Kortom, er zijn vele sportmogelijkheden in Stadskanaal.

Sport- en speluitleen

U kunt bij de gemeente diverse sportmaterialen lenen tegen een kleine vergoeding. De sport- en speluitleen zit in sporthal De Spont, Ghandiplein 4 in Stadskanaal. 

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal