Informatie

Burgernet

Burgernet

Meld u aan voor Burgernet!Burgernet is een systeem waarbij burgers en bedrijven wordt gevraagd om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Bijvoorbeeld wanneer iemand vermist is of als er een inbraak of diefstal is gepleegd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van sms, telefoon en e-mail.

Als u zich als bewoner of ondernemer aanmeldt voor Burgernet, levert u een waardevolle bijdrage aan de veiligheid en leefbaarheid van onze gemeente.

Hoe werkt Burgernet?

De meldkamer van de politie kan een Burgernetactie starten als zij een melding binnenkrijgt van bijvoorbeeld een vermist kind, een overval of een inbraak. Er moet dan wel sprake zijn van een duidelijk signalement van een persoon en/of omschrijving van het voertuig.

Doet u mee aan Burgernet, dan krijgt u bij een Burgernetactie een ingesproken bericht via de (mobiele) telefoon, een sms  of een e-mail. Dit met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Als de actie ten einde is, ontvangt u een bericht over het resultaat van de actie.

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal