Productinformatie

Standplaatsvergunning warenmarkt

  • Toestemming voor innemen vaste standplaats op de warenmarkt
  • Dagplaatsen ter plekke regelen met de marktmeester
  • Mogelijkheid dat u op een wachtlijst wordt geplaatst

Algemene informatie


Een standplaatsvergunning warenmarkt geeft toestemming tot het innemen van een standplaats op een warenmarkt. U vraagt alleen een vergunning aan voor een vaste standplaats. Een dagplaats regelt u ter plekke met de marktmeester. De gemeente Stadskanaal heeft een warenmarkt in Musselkanaal op vrijdagmiddagen en in Stadskanaal op de zaterdagen.

De gemeente let bij het verstrekken van de vergunning op het soort product dat de standhouder wil verkopen. De marktcommissie ziet erop toe dat er op de markten en evenwichtige verdeling van branches is. In het toewijzen van een standplaats laat de gemeente zich adviseren door de marktcommissies. Worden er al te veel soortgelijke producten op de weekmarkt verkocht? Dan krijgt de standhouder geen vergunning, maar wordt hij op een wachtlijst geplaatst. Eventueel kan hij later een vergunning krijgen. Dit geldt tevens als er onvoldoende ruimte op de markt is.

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Download het Aanvraagformulier standplaatsvergunning warenmarkt (PDF). Stuur het ingevulde formulier samen met de gevraagde bijlagen naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een standplaatsvergunning voor de warenmarkt aan te vragen. Het is handig als u het Aanvraagformulier standplaatsvergunning warenmarkt (PDF) en de gevraagde bijlagen alvast meeneemt.

Wat kost het


Voor een plaats op de warenmarkt betaalt u marktgelden en legeskosten.

Voor de markten gelden in 2018 de volgende tarieven:

  • Stadskanaal: € 0,52 per vierkante meter per dag of gedeelte daarvan
  • Musselkanaal: € 1,95 per meter per strekkende meter per dag of gedeelte daarvan

De legeskosten voor een vaste standplaats zijn € 74,00 (2018). Het is mogelijk dat u op een wachtlijst wordt geplaatst. Het tarief voor plaatsing op de wachtlijst is € 37,00 per jaar (2018).