Productinformatie

Aanwezigheidsvergunning speelautomaten

  • Nodig voor plaatsen speelautomaat in café, restaurant, etcetera
  • U mag maximaal twee speelautomaten plaatsen
  • Binnen acht weken bericht over goedkeuren of afwijzen aanvraag

Algemene informatie


Als u speelautomaten plaatst in bijvoorbeeld een café, restaurant, snackbar of kantine moet u daarvoor een aanwezigheidsvergunning aanvragen. U mag maximaal twee speelautomaten plaatsen.

Een vergunning kan alleen worden verleend, als de automaten worden geplaatst in een inrichting waarvan de ondernemer in het bezit is van een horecavergunning, en is ingeschreven bij het Bedrijfschap Horeca.

U ontvangt binnen acht weken schriftelijk bericht van ons over het goedkeuren of afwijzen van uw vergunningaanvraag. Deze termijn kan verlengd worden met nog eens acht weken. De vergunning wordt tot wederopzegging verleend.

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Download het aanvraagformulier aanwezigheidsvergunning speelautomaten (PDF). Stuur het ingevulde formulier naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een aanwezigheidsvergunning speelautomaten aan te vragen. Het is handig als u het aanvraagformulier aanwezigheidsvergunning speelautomaten (PDF) alvast invult en meeneemt.

Wat kost het


Een aanwezigheidsvergunning speelautomaten kost in 2017:

  • 1 automaat: € 226,50
  • 2 automaten: € 362,50

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over een aanwezigheidsvergunning speelautomaten? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.