Productinformatie

Kansspel organiseren voor ondernemers

  • Voor organisatie van bijvoorbeeld bingo, rad van fortuin of loterij
  • Vergunning voor grotere kansspelen aanvragen bij ministerie van Financiën
  • Binnen acht weken schriftelijk bericht over goedkeuren/afwijzen aanvraag

Algemene informatie


Als u als ondernemer een kansspel organiseert, die voor het publiek toegankelijk is, moet u hiervoor van de gemeente toestemming krijgen. Voorbeelden van kansspelen zijn tombola, rad van fortuin, bingo en loterij.

Bingo (klein kansspel)

Voor het organiseren van bingo hebt u geen vergunning nodig. Wel moet u de bingo veertien dagen voor de bijeenkomst bij ons melden. Dit doet u met het Meldingsformulier Bingo (klein kansspel).

Hierna mag u de bingo gewoon organiseren, zonder tussenkomst van de gemeente.

Andere kansspelen

Een vergunning voor het organiseren van andere kansspelen moet u uiterlijk zes weken voor de bijeenkomst aanvragen. Dit doet u met het aanvraagformulier vergunning voor het organiseren van een kansspel

U ontvangt binnen acht weken schriftelijk bericht van ons over het goedkeuren of afwijzen van uw vergunningaanvraag. Deze termijn kan verlengd worden met nog eens acht weken. Na het kansspel moet u ‘rekening en verantwoording' afleggen bij de gemeente. Dat betekent dat u moet aangeven hoeveel geld is uitgegeven en hoeveel geld is geïnd.

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Download het formulier Aanvraag vergunning voor het organiseren van een kansspel (PDF). Stuur het ingevulde formulier naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U kunt ook bij ons op het gemeentehuis langskomen om een klein kansspel te melden of een vergunning aan te vragen. Het is handig dat u het formulier Aanvraag vergunning voor het organiseren van een kansspel (PDF) alvast ingevuld meeneemt.

Wat kost het


Het melden van bingo is gratis. Voor het aanvragen van een vergunning voor een ander kansspel betaalt u € 22,00 (2018).

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over het organiseren van een klein kansspel? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.