Productinformatie

Ontheffing voorwerp op/aan weg voor ondernemers

  • Zonder ontheffing verboden voorwerpen op of aan weg te plaatsen
  • Bijvoorbeeld bij plaatsen mobiele kraan op weg/mobiele toiletten in berm
  • Ontheffing kost € 21,00 (2018)

Algemene informatie


Het is verboden om voorwerpen op of aan de weg te plaatsen in strijd met de publieke functie van de weg. Ook bermen en stoepen gelden als een deel van de openbare weg. Wilt u tijdelijk iets op de openbare weg, berm of stoep plaatsen? Het plaatsen van een mobiele kraan op de weg bijvoorbeeld, of het plaatsen van bouwmaterialen of mobiele toiletten in de berm. Dan moet u daarvoor een ontheffing aanvragen.

U moet de ontheffing tenminste acht weken voor het plaatsen van de voorwerpen aanvragen. Te laat ingediende aanvragen kunnen wij niet in behandeling nemen. 

Voor uitstallingen bij winkels, zoals reclameborden, kledingrekken en kleine displays, hoeft u geen ontheffing aan te vragen. Wel moet u zich daarbij houden aan de Beleidsregels uitstallingen .

Hoe werkt het


Formulier uitprinten

Download het Aanvraagformulier voor het aanvragen van een ontheffing voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg (PDF). Stuur het formulier naar gemeente Stadskanaal, Postbus 140, 9500 AC Stadskanaal.


Via internet aanvragen niet mogelijk

Naar het gemeentehuis

U kunt ook bij ons langskomen om een ontheffing voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg aan te vragen. Het is dan handig als u het aanvraagformulier alvast invult en meeneemt.

Wat kost het


Een ontheffing voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg kost € 21,00 (2018).

Wilt u meer weten


Wilt u meer informatie over een ontheffing voor het plaatsen van voorwerpen op of aan de weg? Dan kunt u op werkdagen contact met ons opnemen via (0599) 631 631.