Nieuwsbericht

Nieuwsberichten

RSS

Hieronder vindt u de nieuwsberichten van de gemeente Stadskanaal.

16apr Balies gemeentehuis gesloten
Dinsdag 24 april is het Klant Contact Centrum, inclusief de afdeling Burgerzaken, op dinsdag de gehele dag gesloten. Telefonisch zijn wij die dag alleen in geval van spoed bereikbaar. .

10apr Gewijzigde openingstijden
Het gemeentehuis is in verband met enkele feestdagen de komende periode een aantal dagen gesloten. De dagen zijn: Vrijdag 27 april 2018: Koningsdag Donderdag 10 mei 2018: Hemelvaart Vrijdag 11 mei 2018: Dag na Hemelvaart Maandag 21 mei 2018: Tweede P

10apr Knoalsternacht en Koningsdag in Stadskanaal
Op donderdag 26 april vindt vanaf 21. 30 uur traditiegetrouw de ‘Knoalsternacht’ plaats in het centrum van Stadskanaal. Op diverse pleinen staan podia en tenten met een scala aan artiesten en muziekstijlen. De Knoalsternacht duurt tot 04. 00 uur.

10apr Schop de grond in voor glasvezel
Aan het einde van deze maand is het zover: het hoofdverdeelstation (popstation) van de glasvezel in het buitengebied van Stadskanaal en Westerwolde wordt geplaatst in Vledderhuizen. Hier komt het signaal binnen dat alle aangesloten huizen van interne

03apr Ambassadeurs glasvezel in het zonnetje gezet
Wethouder Goziena Brongers roemde de inzet van de 25 ambassadeurs uit de gemeente Stadskanaal die zich hebben ingezet voor snel internet in het buitengebied.

29mrt Wegafsluiting Stadskanaal in verband met Healthy Ageing Tour op 6 april
Op vrijdag 6 april wordt de fantastische ploegentijdrit van de Healthy Ageing Tour verreden in Stadskanaal. Dit is een UCI-etappewedstrijd voor vrouwen, waaraan de wereldtop van de vrouwelijke wielersport meedoet.

29mrt Actualisatie gemeentegids
Op dit moment werkt Akse Media voor ons aan de actualisatie van de gemeentegids. Staat uw bedrijf, vereniging of instelling in de gemeentegids dan ontvangt u een e-mail ter controle van uw gegevens.

28mrt Wethouder Boen ondertekent deelname aan Stichting Urgente Noden
Vanmiddag ondertekende wethouder Boen een contract waarmee de gemeente deel gaat nemen aan de Stichting Urgente Noden (SUN). Per jaar zal de gemeente € 6. 000,00 in de stichting steken.

26mrt Extra rit Lijn 512: Sellingen – Stadskanaal
Een enquête heeft uitgewezen dat er behoefte is aan een extra rit vanaf Stadskanaal naar Sellingen op maandag t/m vrijdag om 14. 01. De bus rijdt terug vanaf Sellingen om 14. 30. Het betreft een proef vanaf maandag 9 april tot aan de zomervakantie.

23mrt Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018
Vrijdagmorgen 23 maart maakte de voorzitter van het centraal stembureau, locoburgemeester Goziena Brongers, de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend. Het opkomstpercentage was 47,46% (in 2014 50,3%).

21mrt Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen en raadgevend referendum
Even na 01. 30 uur werd de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en van het raadgeven referendum bekend. Het gaat om een voorlopige uitslag. De definitieve uitslag wordt officieel vastgesteld op 23 maart door het centraal stembureau.

14mrt Wmo cliëntervaringsonderzoek 2017
De gemeente wil graag weten wat de inwoners, die ondersteuning vanuit de Wmo ontvangen, daar van vinden. Zo kunnen wij onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften.

12mrt Theatervoorstelling De OmZieners in Stadskanaal
Op zaterdag 24 maart speelt de theatervoorstelling De OmZieners in Stadskanaal. Een theatergroep van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers brengen een toneelstuk dat laat zien wat mensen in armoede meemaken,

09mrt Vrijwilligersprijs voor vrijwilligers woonzorgcentrum Parkheem
Dit jaar hebben de vrijwilligers van woonzorgcentrum Parkheem in Stadskanaal de Vrijwilligersprijs Stadskanaal gewonnen. Wethouder Boen overhandigde hen tijdens de vrijwilligersavond in De Spont een cheque van € 1. 000 en de eer.

07mrt Gasselterbrug gestremd
Vanwege het vervangen van de brugdekken van de Gasselterbrug in de provinciale weg N378 (Van Boekerenweg – Gasselterstraat) en over het Stadskanaal wordt de weg (en de brug) voor het verkeer afgesloten. De stremming is van donderdagochtend 8 maart to

26feb College akkoord met visie “Stadskanaal op zon”
Het college is akkoord met de visie “Stadskanaal op zon”. Wethouders Bessembinders: “Vanuit onze duurzaamheidsdoelstelling om in 2050 energieneutraal te zijn is er alle reden om in onze gemeente ruimte te bieden voor de realisatie van zonneparken.

26feb Duurzaamheidsleningen populair; extra budget beschikbaar
Het College van Burgemeester en Wethouders vraagt de gemeenteraad extra krediet beschikbaar te stellen voor het verstrekken van duurzaamheidsleningen. Het extra krediet bedraagt € 300. 000,--. Wethouder Bessembinders: ”Het huidige budget was niet toe

21feb Gemeente zeer ontstemd na uitspraak Raad van State over 45 windturbines
Vandaag deed de Raad van State uitspraak over de bouw van een windpark met 45 windmolens in de Veenkoloniën. De Raad van State bepaalde dat de bouw definitief door kan gaan.

20feb E-mail CJIB over schuld gemeentelijke naheffing en rioolheffing is vals
Op dit moment circuleren er in de gemeente Stadskanaal e-mails van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) over schuld gemeentelijke naheffing en rioolheffing. Deze zijn vals. In de mail staat dat je een schuld hebt voor gemeentelijke naheffing

16feb Burgemeester Galama dient ontslag in als burgemeester van Stadskanaal
Burgemeester Baukje Galama heeft vandaag haar ontslag ingediend. Tot haar grote spijt is zij mede met het oog op haar gezondheid nu genoodzaakt het ambt van burgemeester van de gemeente Stadskanaal neer te leggen.

Gepubliceerd op: 04 november 2010

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal