Nieuwsbericht

Nieuwsberichten

RSS

Hieronder vindt u de nieuwsberichten van de gemeente Stadskanaal.

21jun Froukje de Jonge benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal
Froukje de Jonge (CDA) is door commissaris van de Koning René Paas benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Stadskanaal. Dit is gebeurd na overleg met de fractievoorzitters en een vertegenwoordiging van het college van B en W.

18jun Winnaars Glasbak fotowedstrijd onthaald op gemeentehuis
Afgelopen donderdag 14 juni werden Hanna (20) en Levi van Vliet (18) door wethouder Borgesius feestelijk onthaald op het gemeentehuis. Zij maakten de winnende foto voor de Glasbak fotowedstrijd.

18jun Aanmelden voor kca-ophaalroute
Eens per jaar komen we kca (klein chemisch afval) ophalen met de Chemokar. U moet zich hiervoor wel aanmelden. Dat kan van 18 tot en met 27 juni 2018 door te bellen naar (0599) 631 631. De kca-route wordt op maandag 2 juli gereden (mogelijke extra da

18jun Jaarstukken 2017 ter inzage
De griffier van de gemeente Stadskanaal maakt in verband met artikel 197 van de Gemeentewet bekend dat de Jaarstukken 2017 ter inzage liggen.

15jun Kennisgeving Ontwerpbesluiten Windpark De Drentse Monden en Oostermoer fase 3
Van vrijdag 15 juni 2018 tot en met donderdag 26 juli 2018 liggen de ontwerpbesluiten voor windpark De Drentse Monden en Oostermoer fase 3ter inzage. Iedereen kan reageren op de ontwerpbesluiten met een zienswijze.

11jun Textielroute
Wedeka Kringloop Milieu rijdt vanaf vandaag weer de textielroute. Geef uw overtollige kleding, schoenen, beddengoed en ander textiel een tweede leven en zet het in gesloten zakken aan de weg tijdens de ophaaldag bij u in de buurt.

11jun Oproep aanmelden Leer en Doe Festival
Op zaterdag 1 september kunt u uw organisatie en vereniging presenteren in het centrum van Stadskanaal tijdens het vernieuwde Leer en Doe Festival.

06jun Teken de petitie voor behoud van een volwaardig Refaja ziekenhuis
Stadskanaalsters Harma Zwiers-Manning en Jur Mellies zijn (namens de gemeenteraad van Stadskanaal) een petitie gestart. Treant Zorggroep wil de afdelingen klinische kindergeneeskunde en verloskunde van het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal sluiten

24mei Feest in het Julianapark
Vrijdag 25 mei aanstaande is de feestelijke afronding van het renovatieproject Julianapark. Samen met omwonenden van het park voert wethouder Goziena Brongers de starthandeling uit. Het informatiebord en plattegrond bij de muziekkoepel worden onthuld

17mei Bestuursakkoord 2018-2022 gepresenteerd
Het bestuursakkoord 'Samen koersvast naar de toekomst', voor de periode 2018 - 2022, is zojuist gepresenteerd en ondertekend door de ChristenUnie, CDA, SP en VVD.

30apr Herdenking 4 mei
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we iedereen die tijdens de Tweede Wereldoorlog, in andere oorlogssituaties en bij vredesmissies is omgekomen.

26apr Lintjesregen in gemeente Stadskanaal: zes inwoners onderscheiden
Vanochtend regende het Koninklijke lintjes in onze gemeente. Zes inwoners ontvingen een Koninklijke Onderscheiding. Het gaat om Wessel Volders uit Onstwedde en Harm Jan Wubs, Geke Koster-Kuiper, Rob Kamerling, Jan Albert Brouwer en Dirk Jan Vos

25apr Belangrijk bericht nep-telefoontjes
Bij ons is het bericht binnen gekomen dat meerdere inwoners gebeld zijn in het kader van Wmo / beoordelingsonderzoek Wmo.

10apr Schop de grond in voor glasvezel
Aan het einde van deze maand is het zover: het hoofdverdeelstation (popstation) van de glasvezel in het buitengebied van Stadskanaal en Westerwolde wordt geplaatst in Vledderhuizen. Hier komt het signaal binnen dat alle aangesloten huizen van interne

03apr Ambassadeurs glasvezel in het zonnetje gezet
Wethouder Goziena Brongers roemde de inzet van de 25 ambassadeurs uit de gemeente Stadskanaal die zich hebben ingezet voor snel internet in het buitengebied.

28mrt Wethouder Boen ondertekent deelname aan Stichting Urgente Noden
Vanmiddag ondertekende wethouder Boen een contract waarmee de gemeente deel gaat nemen aan de Stichting Urgente Noden (SUN). Per jaar zal de gemeente € 6. 000,00 in de stichting steken.

26mrt Extra rit Lijn 512: Sellingen – Stadskanaal
Een enquête heeft uitgewezen dat er behoefte is aan een extra rit vanaf Stadskanaal naar Sellingen op maandag t/m vrijdag om 14. 01. De bus rijdt terug vanaf Sellingen om 14. 30. Het betreft een proef vanaf maandag 9 april tot aan de zomervakantie.

23mrt Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018
Vrijdagmorgen 23 maart maakte de voorzitter van het centraal stembureau, locoburgemeester Goziena Brongers, de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend. Het opkomstpercentage was 47,46% (in 2014 50,3%).

21mrt Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen en raadgevend referendum
Even na 01. 30 uur werd de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen en van het raadgeven referendum bekend. Het gaat om een voorlopige uitslag. De definitieve uitslag wordt officieel vastgesteld op 23 maart door het centraal stembureau.

14mrt Wmo cliëntervaringsonderzoek 2017
De gemeente wil graag weten wat de inwoners, die ondersteuning vanuit de Wmo ontvangen, daar van vinden. Zo kunnen wij onze dienstverlening zo goed mogelijk laten aansluiten bij de wensen en behoeften.

Gepubliceerd op: 04 november 2010

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal