Nieuwsbericht

Nieuwsberichten

RSS

Hieronder vindt u de nieuwsberichten van de gemeente Stadskanaal.

21feb Gemeente zeer ontstemd na uitspraak Raad van State over 45 windturbines
Vandaag deed de Raad van State uitspraak over de bouw van een windpark met 45 windmolens in de Veenkoloniën. De Raad van State bepaalde dat de bouw definitief door kan gaan.

20feb E-mail CJIB over schuld gemeentelijke naheffing en rioolheffing is vals
Op dit moment circuleren er in de gemeente Stadskanaal e-mails van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) over schuld gemeentelijke naheffing en rioolheffing. Deze zijn vals. In de mail staat dat je een schuld hebt voor gemeentelijke naheffing

16feb Burgemeester Galama dient ontslag in als burgemeester van Stadskanaal
Burgemeester Baukje Galama heeft vandaag haar ontslag ingediend. Tot haar grote spijt is zij mede met het oog op haar gezondheid nu genoodzaakt het ambt van burgemeester van de gemeente Stadskanaal neer te leggen.

15feb Sociaal Participatiefonds
Heeft u in 2017 een tegemoetkoming Sociaal Participatiefonds ontvangen? Dan sturen wij u in 2018 automatisch een aanvraagformulier. Voor een goede en snelle dienstverlening hebben we de gemeente ingedeeld in vijf postcodegebieden. Hieronder kunt u le

14feb N366 een weekend dicht tussen Alteveer en Stadskanaal
Vanaf vrijdagavond 23 februari tot maandagochtend 26 februari is de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal gesloten voor al het verkeer. Tijdens dit weekend haalt de provincie langs dit wegvak alle bomen weg. Vervolgens worden er langs de weg tussen Nie

13feb De leukste klus van vrijwilligersactie NLdoet
Stadskanaal maakt zich op voor de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Duizenden vrijwilligers steken op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart een dag(deel) de handen uit de mouwen voor een maatschappelijke klus. Vrijwilligers kunnen op de web

09feb Geslaagde mapathon op gemeentehuis
Een bijeenkomst waarbij vrijwilligers samen aan een digitale kaart werken. Dat beschrijft in het kort de mapathon die gisteren plaatsvond op het gemeentehuis.

08feb Schildersproject Stadskanaal levert zes nieuwe vakmensen op
Stadskanaals’ markante brug de ‘Rode Loper’ wordt weer felrood. Waar de zon de kleur doffer had gemaakt, geven schilders in opleiding de brug weer glans.

08feb Openbare zitting Centraal stembureau
U bent van harte welkom op vrijdag 9 februari 2018 bij de openbare zitting van het Centraal stembureau

07feb Wethouders Gelling en Brongers pakken hun werk als wethouder weer op
Vanaf 13 februari pakken Peter Gelling en Goziena Brongers hun werk als wethouder weer op. Beide waren wegens ziekte afwezig. Wethouder Gelling start voor 3 dagen per week en bouwt dat op. Wethouder Brongers bouwt ook op en werkt vanaf 21 februari we

06feb Subsidieregeling voor Centrumplan Stadskanaal
Ondernemers die goede plannen hebben voor het centrum van Stadskanaal, kunnen gebruik maken van de Subsidieregeling Stimulering Detailhandel Centrum Stadskanaal 2018. Deze regeling is een instrument voor de uitvoering van het Centrumplan, waarvoor de

06feb Locoburgemeester Francis Boen met agenten de wijk in
Locoburgemeester Francis Boen gaat in het kader van een ‘witte voetjesactie’ op maandag 12 februari de Vogelwijk in Stadskanaal in. Dit doet hij samen met de politie. Politie en burgemeester controleren huizen op inbraakgevoelige situaties en geven v

05feb Woninginbraak voorkomen
Woninginbraak voorkomen Je wilt voorkomen dat iemand inbreekt en waardevolle spullen uit je huis steelt. Lees hier hoe je zelf de kans op een woninginbraak kunt verkleinen.

29jan Zie jij schade of overlast in de openbare ruimte?
Bijvoorbeeld een gat in de weg, een lantaarnpaal die stuk is of rondslingerend vuilnis. Je kunt dit nu nog eenvoudiger online melden via het vernieuwde Fixi. Uitvoerende instanties pakken de meldingen op en zorgen voor afhandeling.

16jan Sterk Vrijwilligerswerk: workshops voor vrijwilligersorganisaties
Welstad organiseert in samenwerking met het project ‘Sterk Vrijwilligerswerk’ een aantal gratis workshops voor vrijwilligersorganisaties.

15jan Aankondiging vrijwilligersavond
Als dank en waardering voor alle vrijwillige inzet worden de vrijwilligers van Stadskanaal op donderdagavond 8 maart 2018 – aan de vooravond van NLdoet - in het zonnetje gezet.

10jan Ondertekening Samenwerkingsovereenkomst Commerciële Werkplaats Techniek
Vanmiddag is de samenwerkingsovereenkomst “Commerciële Werkplaats Techniek” ondertekend door directeur van Dok 4 Erik Vos, directeur van Wedeka Grietje Kalfsbeek en wethouders Bert Wierenga (gemeente Veendam) en Johan Hamster (gemeente Stadskanaal).

03jan Mapathon op gemeentehuis
Op donderdag 8 februari organiseren de Jonge Ambtenaren Stadskanaal (JAS) samen met het Nederlandse Rode Kruis een bijzondere activiteit in het gemeentehuis, een zogenaamde ‘mapathon’.

22dec Afvalwijzer en wijzigingen rond de feestdagen
Vanaf 23 december 2017 zijn de data voor 2018 te vinden in onze online afvalwijzer: www. mijnafvalwijzer. nl en de AfvalwijzerApp. U kunt er informatie vinden over de inzameldagen van de groene en grijze container.

21dec Oproep burgemeester Galama: ‘Hou rekening met elkaar tijdens oud en nieuw’
Burgemeester Baukje Galama roept eenieder op van oud en nieuw een mooi en veilig feest te maken: ,,Hou rekening met elkaar: oudejaarsdag valt op een zondag en die beleeft iedereen op een andere manier, gezien de diversiteit in de gemeente”.

Gepubliceerd op: 04 november 2010

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal