Nieuwsbericht
15 mei

De sluiting van verloskunde en spoed-kindergeneeskunde is een aderlating voor inwoners van de gemeente en omgeving

RSS

Reactie van Wethouder Francis Boen op de aankondiging van Treant dat vandaag heeft aangekondigd de afdeling Verloskunde en spoed-kindergeneeskunde in het Refaja Ziekenhuis Stadskanaal te sluiten.

Wethouder Boen: “Zojuist ben ik geïnformeerd door de voorzitter van Treant, Carla van der Wiel, over de sluiting van de afdelingen Verloskunde en spoed-Kindergeneeskunde in het Refaja Ziekenhuis. Wij zijn ernstig teleurgesteld in dit besluit van Treant. We hebben steeds aangegeven het belangrijk te vinden een ziekenhuis met volwaardige zorg, dus met alle specialismen te hebben. De sluiting van Verloskunde en spoed-Kindergeneeskunde is een aderlating voor de inwoners van de gemeente Stadskanaal en omgeving.”

Gemeente en Treant hebben regelmatig overleg gehad. Boen: “We wisten dat besluitvorming hierover in de pijplijn zat. Niet wélk besluit. Dus je houdt hoop op behoud van de afdelingen. Tegelijkertijd gaan wij er niet over, het is aan Treant. Dat maakt het lastig.”

Naar verwachting najaar 2018 sluiten de afdelingen. Vanaf dan kunnen kinderen niet meer in Refaja geboren worden. Bevallen kan dan thuis, Scheper Ziekenhuis te Emmen, in het Wilhelmina Ziekenhuis te Assen of in het OZG te Scheemda. Zwangere vrouwen kunnen na de sluiting van de afdelingen wel voor hun controles in het Refaja terecht en ook blijft de polikliniek Kindergeneeskunde – waar ouders overdag met hun kinderen tussen 0-18 kunnen komen –open.” De sluiting van de afdelingen heeft mogelijk ook gevolgen voor de werkgelegenheid.

Gepubliceerd op: 15 mei 2018

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal