Nieuwsbericht
12 mrt

Noorderpoort studenten filmen in kader van wedstrijd over wat zij vinden dat in de gemeente Stadskanaal moet gebeuren

RSS

De wedstrijd ‘Wat moet er gebeuren in Stadskanaal’ van de gemeente Stadskanaal in samenwerking met Noorderpoort Stadskanaal heeft een viertal filmpjes opgeleverd. De bedoeling is dat in een korte film één of meerdere plannen worden gepresenteerd die volgens de makers van de film in de gemeente Stadskanaal zouden moeten gebeuren. Zeven MBO-studenten van Noorderpoort Stadskanaal hebben vier korte filmpjes gemaakt over wat zij vinden dat er in de gemeente Stadskanaal moet gebeuren. Met hun filmpjes en de verkiezingen in het vizier pakken de studenten het podium. Er kan gestemd worden op de filmpjes. Kies uw favoriet en brengt uw stem uit via www.stakka18.nl . Tijdens de verkiezingsavond laten worden de filmpjes getoond en wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar wint een geldbedrag van 250 euro.     

Over de filmpjes

Zo vindt Kyra dat de veiligheid beter moet bij het oversteken van een bruggetjes in Musselkanaal. Esmee en Ilse geven aan dat de viertondes onveilig zijn en pleiten zij voor een ‘gewone’ rotondes. Ook willen zij een rechtstreekse busverbinding naar de middelbare scholen. Djelizza en Davin’s filmpje gaat over meer sport, activiteiten in het centrum en dat de jeugd de sleutel is voor verandering want die heeft de toekomst. Dylan en Chavez, tot slot, geven uit monde van de krinkiespijer aan dat het winkelcentrum overdekt moet.

Iedereen mag tijdens de wedstrijd op die films stemmen. Kijk daarbij naar het plan, de voor- en nadelen ervan, de kosten, enzovoorts, maar ook op de kwaliteit van de film.

Gepubliceerd op: 12 maart 2018

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal