Nieuwsbericht
14 mrt

Nieuwe zoutstrooiers gemeente Stadskanaal

RSS

Alle zoutstrooiers van de gemeente Stadskanaal zijn op 14 maart vervangen door nieuwe zoutstrooiers. Wethouder Goziena Brongers: “Deze nieuwe strooiers voldoen aan alle eisen en zijn voorzien van de nieuwste technologie. Handig én veilig voor de chauffeur is het voorgeprogrammeerd navigatiesysteem voor de te rijden route. Daarnaast wordt de strooier volledig voorgeprogrammeerd in de strooibreedte en de hoeveelheid zout in gr/m2. Op deze manier kan de chauffeur zijn volledige aandacht houden bij de weg.” Ook onthoudt het strooimanagementsysteem alle data, zoals gereden route, gestrooide hoeveelheid, wel of niet gestrooid, et cetera. Via een web applicatie is dit te raadplegen door de gladheid coördinatoren. Eventuele afwijkingen zijn direct zichtbaar voor hen.

Ontzorgingscontract

Voor de levering en onderhoud van de strooiers is een “Ontzorgingscontract” afgesloten met de leverancier Aebi Schmidt Nederland B.V. Zij zorgen ervoor dat de gemeente de komende tien jaar beschikt over optimaal en up-to-date inzetbaar strooimaterieel en hebben een 24uurs service storingsdienst en regelen zo nodig een vervangende strooier.

De snufjes

De strooiers worden beschikbaar gesteld door de leverancier inclusief dingen als een routebegeleidingssysteem, strooimanagementsysteem, defectenmeldingssysteem, 24uurs service storingsdienst en zo nodig een vervangende strooier.

Toekomstbestendig

Kortom een contract die zorgt voor een samenwerking die toekomstbestendig is en waarbij de gemeente Stadskanaal de komende tien jaar beschikt over optimaal en up-to-date inzetbaar strooimaterieel.

Oplevering zoutstrooiers

Gepubliceerd op: 14 maart 2018

Meer informatie

Gemeente Stadskanaal