Nieuwsbericht
12 dec

Inwoners kunnen ook blikafval gaan scheiden

RSS
Blik recycling

Vanaf 1 januari 2017 kunnen inwoners van de gemeente Stadskanaal ook blikafval gescheiden aanbieden. Met de gescheiden inzameling van blik levert de gemeente een verdere bijdrage aan het recyclen van afval.

In de speciale afvalzakken voor kunststof verpakkingen en drankenkartons kunnen inwoners ook het blikafval kwijt. Daarbij valt te denken aan frisdrankblikjes, groenteblikjes, maar ook kroonkurken. Blikafval mag samen met de kunststof verpakkingen en de drankenkartons in de afvalzak.

De gescheiden inzameling van blik is een gevolg van de nieuwe overeenkomst die de gemeente Stadskanaal is aangegaan met Attero Wijster. Omdat diverse inwoners aangaven ook blik gescheiden aan te willen bieden, had de gemeente die optie in de aanbesteding meegenomen.

Hoe doet u mee?

Ga naar www.zakkenbestellen.nl en log in met uw postcode. U kunt uw adresgegevens invoeren en u krijgt de speciale afvalzakken gratis thuisgestuurd. Zamelt u al kunststof verpakkingen en drankenkartons apart in? Dan bent u al bekend met de wijze van inzameling. U kunt nu ook blikafval in dezelfde zak doen.

De eerste ophaaldag is in de week van 9 t/m 13 januari 2017!

Gepubliceerd op: 12 december 2016

Meer nieuws van deze week


Meer informatie

Gemeente Stadskanaal