Nieuwsbericht
15 jul

Acht colleges pakken uitvoering ‘Akkoord van Westerlee’ aan

RSS

De colleges van Veendam, Stadskanaal, Oldambt, Pekela, Vlagtwedde, Bellingwedde, Menterwolde en Borger-Odoorn willen de specifieke gevolgen van de Participatiewet voor de regio Oost-Groningen integraal aanpakken. Daarom hebben de acht gemeentebesturen ingestemd met het plan van aanpak voor de uitvoering van het ‘Akkoord van Westerlee’.

Het plan van aanpak geeft aan op welke wijze en in welk tempo de SW-bedrijven Synergon en Wedeka worden afgebouwd en een nieuw te vormen gemeenschappelijke uitvoeringsorganisatie in al zijn facetten zal worden opgebouwd. Deze nieuwe organisatie gaat de Participatiewet uitvoeren. De huidige Trainings- en Diagnosecentra (TDC’s) worden in deze structuur ondergebracht.

De acht colleges hebben het plan van aanpak gestuurd naar het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, met het verzoek in totaal € 18 miljoen beschikbaar te stellen. Na het zomerreces worden de acht gemeenteraden, de ondernemingsraden van de gemeenten en de twee SW-bedrijven via presentaties en opiniërende bijeenkomsten intensief betrokken bij de verdere uitwerking.

Gepubliceerd op: 15 juli 2015

Meer nieuws van deze week


Meer informatie

Gemeente Stadskanaal